Δεν ξανάγινε!! ξανά εκλογές σε Μάνδρα - Καισαριανή

Την ακύρωση των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας, και Καισαριανής  αποφάσισε το  Πρωτοδικείο Αθηνών.
Στην Μάνδρα δικαιώθηκε  η ένσταση, που είχε καταθέσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης , στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο  και πρώην Δήμαρχος ,  Ιωάννα Κριεκούκη.
Αιτία … "το μήκος των ψηφοδελτίων" του νικητή των
εκλογών και επανεκλεγέντα Δημάρχου της πόλης , Γιώργου Δρίκου, τα οποία  ήταν λίγα χιλιοστά κοντύτερα από αυτά των αντιπάλων του και από το προβλεπόμενο σύμφωνα  με τη νομοθεσία μέγεθος!!
Μένει να οριστούν οι δύο Κυριακές των νέων εκλογών, αφού θα χρειαστούν ξανά δύο γύροι εκλογικής διαδικασίας, με τη συμμετοχή όλων όσων μετείχαν στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.
 Στην Καισαριανή
Το Πρωτοδικείο της Αθήνας που λειτουργεί ως εκλογοδικείο ακύρωσε την εκλογή του δημάρχου Καισαριανής κ. Γ. Κοντόσταυλου που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση του εκλογοδικείου ακυρώνει τον 2ο γύρο των εκλογών στον Δήμο Καισαριανής, ο οποίος διεξήχθη μεταξύ του υποψηφίου που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην δημάρχου κ. Αντώνη Καμπάκα, ο οποίος είχε υπερισχύσει στον 1ο γύρο του υποψηφίου που υποστηριζόταν από το ΚΚΕ με διαφορά μιας μόνο ψήφου.Στην ένστασή του το ΚΚΕ επικαλείται ακυρότητα του 2ου γύρου και υποστηρίζει ότι ο υποψήφιος που υποστήριζε θα έπρεπε να έχει πάρει μέρος στον δεύτερο γύρο δεδομένου ότι στην καταμέτρηση των ψήφων κακώς ακυρώθηκαν εννέα ψηφοδέλτια σε διάφορα εκλογικά κέντρα της Καισαριανής.Ο ισχυρισμός αυτός έγινε δεκτός και γι αυτό τώρα ο 2ος γύρος των εκλογών θα επαναληφθεί μεταξύ των υποψηφίων που υποστηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.  
Οι εκλογές, οι οποίες θα επαναληφθούν μεταξύ των υποψηφίων των δύο κομμάτων, ακυρώθηκαν για δύο ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου