Οι Ιταλοί εκθειάζουν το Αγκίστρι

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa έψαξε τον ιδανικό προορισμό διακοπών για τον μήνα Οκτώβριο και τον βρήκε στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον Αργοσαρωνικό.
Η δημοσιογράφος Ευγενία Ρομανέλι πραγματοποίησε ένα οδοιπορικό στο Αγκίστρι, στο οποίο αφιέρωσε εκτενές φωτορεπορτάζ και άρθρο υπό τον τίτλο «Ελλάδα: Οκτώβριος στο μικρό και άγνωστο Αγκίστρι. Ενας ιδιωτικός παράδεισος με 10 ονειρικές παραλίες».

Η δημοσιογράφος πληροφορεί τους Ιταλούς αναγνώστες της για το πού περίπου βρίσκεται αυτό το ελληνικό νησί του Αργοσαρωνικού, προσδίδοντας την ταυτότητά του.
Οπως γράφει, βρίσκεται «μακριά από τα γεμάτα πολυκοσμία "μονοπάτια" (των διακοπών)», ενώ είναι «ελάχιστα γνωστό» και το βρίσκεις μόνο αν έχεις κάποιον Έλληνα γνωστό που θα σε στείλει σε δικό του «άνθρωπο». «Με λιγότερους από 1.000 κατοίκους, το Αγκίστρι είναι σίγουρα ένας από τους λίγους εναπομείναντες στη Μεσόγειο ιδιωτικούς παραδείσους», τονίζει η Ιταλίδα
δημοσιογράφος και προσθέτει πως δεν είναι μόνο αυτό που το κάνει μοναδικό, αλλά και η πλούσια βλάστησή του, που μπορεί να του προσδώσει και την προσωνυμία «νησί των πεύκων», αφού έχει «εκτεταμένες δασικές εκτάσεις με κωνοφόρα δένδρα που φτάνουν μέχρι στο νερό». Το Αγκίστρι «έχει ένα άγγιγμα από τη φύση» και «καθίσταται μοναδικό για τους λάτρεις της θάλασσας», καθώς διαθέτει μοναδικά «αξιοθέατα από μορφώματα βράχων που συνθέτουν 10 άψογες παραλίες».

Εκστασιασμένη η Ρομανέλι συνεχίζει την περιγραφή της: «Η θέα των εκκλησιών και των παρεκκλησίων είναι εκπληκτική μέσα στο φωτεινό λευκό τους, δίπλα σε μια εκπληκτική πράσινη βλάστηση». Για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείς το νησί είναι ο Οκτώβριος και ο Μάρτιος, καθώς «αυτούς τους μήνες είναι πλέον απόλυτη η ηρεμία, που θα σας αφήσει να απολαύσετε αυτόν τον παρθένο και σχεδόν παραμυθένιο -μόνο και μόνο για τα χρώματα της φύσης και της θάλασσας, το σμαραγδένιο πράσινο- τόπο».
Στη συνέχεια δίνει απαραίτητες χρηστικές πληροφορίες για την πρόσβαση στο νησί από τον Πειραιά, ενώ επισημαίνει το γεγονός πως απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα. Παράλληλα, επισημαίνει πως είναι εύκολο κάποιος ακόμη και χωρίς κράτηση να βρει κάπου να μείνει ή να φάει κάποια τοπική σπεσιαλιτέ σε ταβέρνα, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα από τον Μύλο και το Μεγαλοχώρι εκδρομών με καΐκι στο γειτονικό νησί της Αίγινας. Τέλος, η Ιταλίδα δημοσιογράφος κάνει αναφορά στα δύο μικρά χωριά, τα Λιμενάρια και το Μετόχι, τα οποία «είναι προσβάσιμα μόνο με τα πόδια» και είναι ο τόπος όπου «βασιλεύει η απόλυτη ησυχία».
Οσο για τις παραλίες του νησιού, η Ρομανέλι τονίζει πως εκτός από ομορφιά, κάτι που μπορεί να συναντήσει κανείς και αλλού στον κόσμο, διαθέτουν «μια ιδαιτερότητα που τις καθιστά μοναδικές: την ηρεμία». Στη συνέχεια παραθέτει εκτενείς πληροφορίες για τις 10 παραλίες, εκθειάζοντάς τες μία προς μία: τη Χαλικιάδα, τη Δραγωνέρα, τη Σκάλα, τη Σκληρή, την παραλία στο Μεγαλοχώρι, την Απόνησο, τη Μάριζα, την Ξεκοφτή, τη Μάγκιζα και την Μπαριάμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου