Φύγετε έστω και προσωρινά από το Ευρώ...

Προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή, με αντάλλαγμα το κούρεμα του χρέους, προτείνει ξανά ο Γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Ζιν.
"Φύγετε, έστω και προσωρινά από το ευρώ, επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου Χανς Βέρνερ Ζιν.

Μια προσωρινή έξοδος από το ευρώ θα ήταν ο ευκολότερος τρόπος για την Ελλάδα προκειμένου να βγει από αυτό το χάος
Η μονότονη προτροπή του γερμανού οικονομολόγου έρχεται μαζί με τον εκβιασμό για κούρεμα στο χρέος.''Μια προσωρινή έξοδος από το ευρώ θα ήταν ο ευκολότερος τρόπος για την Ελλάδα προκειμένου να βγει από αυτό το χάος
Πιστεύω ότι η έξοδος από το ευρώ, η επιστροφή στη δραχμή και η υποτίμηση του νομίσματος και του εξωτερικού χρέους θα ήταν ο ευκολότερος τρόπος για την Ελλάδα προκειμένου να βγει από αυτό το χάος''.
Ο Χανς Βέρνερ Ζιν εξηγεί τι θα κερδίσουν οι Έλληνες με την επιστροφή στη δραχμή, χωρίς να προφέρει ούτε λέξη για τις συνέπειες εξόδου από το ευρώ.
''Ο μέσος Έλληνας πολίτης θα βρεθεί σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Οι Έλληνες θα αγοράζουν και πάλι τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, κλείνοντας μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα ήταν καθαρός εισαγωγέας των εν λόγω προϊόντων. Θα μπορούν να υπάρξουν πολλές νέες θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου