Το Κερατσίνι πήρε το ντέρμπι

 Το Κερατσίνι πήρε το ντέρμπι κορυφής της Α΄ Κατηγορίας Πειραιά κερδίζοντας με 1-0 την Προοδευτική και πλέον έχει στα συν του μιά διαφορά 4 βαθμών, ωστόσο το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο.
 Μπροστά σε 1000 και πλέον φιλάθλους των δύο ομάδων και κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα, έγινε ένα μέτριο 
 ποιοτικά παιχνίδι, με το Κερατσίνι να έχει μιά φλύαρη υπεροχή στο α΄μέρος να πιέζει, ωστόσο να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Ζήνωνος, εκτός από την φάση του 25΄όταν ο Κουρκούτης  μέσα από την περιοχή, έπιασε ένα σούτ- όχι όπως θα το ήθελε για να αποκρούσει ο Ζήνωνος σε κόρνερ.
 Η Προοδευτική  προσπάθησε με ορισμένες αντεπιθέσεις και στην καλύtερη  από αυτές ο Κολιούσης  στο 30΄ βρήκε την μπάλα στρωμένη μπροστά του, αλλά το σούτ που έπιασε έφυγε απελπιστικά άουτ.
 Στην επανάληψη το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Κορυδαλλού, αφού στο 51΄ ο διαιτητής Η. Σπάθας απέβαλε με απ΄ ευθείας κόκινη κάρτα  τον Γ. Μαριόλη του Κερατσινίου που έριξε  αγκωνιά στον Μιρτσέα.
 Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι η Προοδευτική θα μπορούσε να εκμεταλευθεί την αριθμητική υπεροπλία στον αγωνιστικό χώρο, κάτι τέτοιο δεν έγινε, με το ματς να  συνεχίζει να είναι αμφίροπο.
 Το Κερατσίνι που από την στιγμή που  έπαιζε με 10 παίχτες θα έλεγε κανείς ότι ήταν ευχαριστημένο και με την ισοπαλία, τελικά ήταν αυτό που πήρε το σπουδαίο τρίποντο.
 Στο 76΄ λάθλος συνέονηση  στον χώρο της μεσίας γραμμής για τους παίχτες της Προοδευτικής,  με την μπάλα να  καταλήγει στα πόδια του Λαμπρινάτου, ο οποίος με ωραία κούρσα   ξεχύθηκε μπροστά , βγήκε φάτσα με τον γκολκήπερ Ζήνωνος για τον πλασάρει υποδειγματικά και να γράψει το σπουδαίο 1-0 για την ομάδα του μέσα σε αποθέωση  από τους 500 περίπου Κερατσινιώτες.
 Από εκεί και πέρα η Προοδευτική βγήκε μπροστά ζητώντας την ισοφάριση όμως δεν  βρήκε λύσεις να απειλήσει την εστία του Μπαλαφούτη.
 Στις καθυστερήσεις πάντως ο ρέφερι κ. Σπάθας έδωσε έμεσο σε βάρος του γκολκήπερ Μπαλαφούτη, το οποίο όμως πέρασε ανεκμετάλευτο.
Κι ενώ στο 90λεπτο το κλίμα και η συμπεριφορά των φιλάθλων και των σδύο ομάδων ήταν υποδειγματική, μετά από 10 λεπτά  από  την λήξη του αγώνα υπήρξε ένταση μπροστά από τα αποδυτήρια, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων  η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα.
 Υποδειγματική ωστόσο  η συμπεριφορά των  ποδοσφαιστών και των δύο ομάσδων, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε τίποτε να ζηλέψει  από αγώνες της superleauge
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: Μπαλαφούτης, Φούντας (83΄Σφυρογιαννάκης), Σκορδίλης, Αγγελάκης, Βαττής, Μαριόλης Γ., Μάλλης, Πουλάκης (67΄Βαρουξής), Λαμπρινάτος (89΄Μαριόλης Ν.), Τουρνάς, Κουρκούτης
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Zήνωνος, Ζαφειράτος, Αρκούδας, Ζίζηλας, Καράκαλος, Καρποντίνης, Χόρτσας (61΄Παπακωνσταντίνου), Κολιούσης (79΄Κοσμάς), Φώσκολος, Μυρτσέα, Ζελέκου (67΄ Τσιάνος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου