"Καθαρά" με Τσίπρα ΗΠΑ - Ομπάμα

Η επόμενη ημέρα της εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της Ελλάδας, κάθε άλλο παρά αποδεικνύεται "χαοτική" για την χώρα - τουλάχιστον όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν οι καρεκλοκένταυροι πολιτικοί μας..
 Αυτό φαίνεται ξέκαθαρα από τις προθέσεις ορισμένων απο των υπερδυνάμεων του πλανήτη,στην συγκεκριμένη περίπτωση των ΗΠΑ.


Έτσι λοιπόν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν αρωγός στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ξεφύγει από την πολιτική της λιτότητας κάτι που διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη.
Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Ομπάμα είπε στον κ. Τσίπρα ότι η στήριξη αυτή θα εκφραστεί και στην πράξη μέσω της συνεργασίας των υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι και η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από την πολιτική λιτότητας, κάτι που έκαναν και οι ΗΠΑ, και να υιοθετήσει μια ισχυρή αναπτυξιακή ατζέντα.
Ο κ. Ομπάμα συνέστησε τον κ. Τσίπρα να ξεκουραστεί μετά την εκλογική εκστρατεία γιατί θα χρειαστεί δυνάμεις για την συνέχεια. Είναι δύσκολο, λόγω των συνθηκών, του απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Ο κ. Ομπάμα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρει και να ξεκουράζεται και είπε στον κ. Τσίπρα ότι "και εγώ νέος ξεκίνησα και τώρα έγιναν γκρίζα τα μαλλιά μου".
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου