Συγκλονιστικό 1-1 μεταξύ Ικάρου - Οδηγήτριας

 Ματσάρα στις  Τζιτζιφιές- μπροστά σε 700 φιλάθλους

 Ο γερόλυκος Θωμάς Μακρής στις καθυστερήσεις του ντέρμπι κορυφής λύτρωσε τον Ίκαρο, ισοφαρίζοντας σε 1-1, με ένα γκολ σήμα κατατεθέν της  ποιότητας  του ως ποδοσφαιριστής,
διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 ανάμεσα σε Ίκαρο - Οδηγήτρια που ουσιαστικά αφήνει τα πάντα ανοιχτά στην υπόθεση του τίτλου στον 2ο όμιλο της Α΄ Κατηγορίας.

 Μπροστά σε 700 περίπου φιλάθλους που κατέκλυσαν το γήπεδο της Παραλίας Τζιτζιφιών έγινε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι - πραγματικά διαφήμιση  για το ποδόσφαιρο του Πειραιά.

Ένα παιχνίδι που διεξήχθη μέσα σε αθλητικότατα πλαίσια, με τις δύο ομάδες να είναι κυριολεκτικά υπόδειγμα τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου.
Ένα παιχνίδι που κυριολεκτικά παιζόταν  μιά χρονιά, ένας τίτλος ανάμεσα στις δύο αήττητες ομάδες.
 Ένα παιχνίδι που μπορούσε να πάει είτε στην μιά πλευρά, είτε στην άλλη,  ένα παιχνίδι με τρελό ρυθμό κατά διαστήματα,  με καταπληκτικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ένα παιχνίδι που πραγματικό χόρτασαν όσοι είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν ζωντανό.
 Μετά την σέντρα, η πρώτη τεράστια στιγμή για τον Ίκαρο πρίν καλά - καλά συμπληρωθούν τα 10 δευτερόλεπτα, όταν ο Γεωργίου ξεχύθηκε μπροστά, την κατάληλλη στιγμή γύρισε στον Μακρή που  φάτσα με τον Δρίβα αλλά πλάγια, έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, με τον έμπειρο επιθετικό του Ικάρου να τραυματίζεται μάλιστα  και να διακόπτεται το ματς για του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
 Ωστόσο δεν πέρασαν δύο λεπτά,  κι ο Νίκος Καμμένος βγήκε από τα αριστερά για να βγάλει σέντρα ξυραφιά στην καρδιά της άμυνας του Ικάρου, κι εκεί ο Δημόπουλος με  κεφαλιά ψαράκι άνοιξε το σκορ για την ομάδα του μέσα σε αποθέωση από τους περιπου 200 περίπου φίλους της.
 Το γκολ αποσυντόνισε τον Ίκαρο, η Οδηγήτρια έδειχνε να πατάει καλύτερα, και στο 9΄ ο Πλάκας μέσα από την περιοχή απείλησε για το 0-2, όμως το σοτυτ του έφυγε άουτ.
 Ο Ίκαρος είχε ένα  βολέ του Φουντουκίδη στο 27΄  που απέκρουσε σε κόρνερ ο Δρίβας, ενώ νέα σημαντική ευκαιρία για την Οδηγήτρια στο 43΄  με τον Χατζάκη και την μπάλα να αποκρούεται σε κόρνερ.
 Κι ενώ στο ξεκίνημα της επανάληψης ένα ασύλληπτο σούτ του Στρόμπουλου κατέβασε  από το "γάμα" ο Αθανασόπουλος, στην συνέχεια ο Ίκαρος ανέβασε στροφές πίεσε ασφυκτικά την Οδηγήτρια που έδειξε να υποχωρεί, χάνοντας τρομακτικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.
Στο 50΄ σε φάση διαρκείας στα καρέ της Οδηγήτριας, ο Στούπης μέσα από την μικρή περιοχή έπιασε ένα κεραυνό η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο  στην οριζόντια δοκό, για να καταλήξει κόρνερ.
 Ασύλληπτο σούτ του Γεωργίου από πλάγια αριστερά απέκρουσε σε κόρνερ ο Δρίβας, τεράστια ευκαιρία  στο 69΄ σε σούτ του Μακρή που πάλι απέκρουσε ο Δρίβας σε κόρνερ -και η ευκαιρία του αγώνα στο 74΄ όταν ο Μακρής αφύλακτος μέσα στην μικρή περιοχή πλάσαρε τον Μακρή για να φύγει η μπάλα μόλις άουτ.
 Ο σπουδαίος Δρίβας είπε όχι  σε τετ-α- τετ με τον Στούπη στο 78΄ και λίγο αργότερα  δόθηκε η ευκαιρία στην Οδηγήτρια να καθαρίσει το παίχνίδι, όταν ταχύτατος Γλυνός ξέφυγε από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στο σημείο του πέναλτι στον  Χατζάκη, ο οποίος  μόνος με τον Αθανασόπουλο, καθυστέρησε για να χαθεί η μοναδική ευκαιρία της Οδηγήτριας να καθαρίσει τον ντέρμπι - κι ίσως το πρωτάθλημα.
 Φοβερό  μακρινό σουτ του Αθανασόπουλου στο  83΄ απέκρουσε σε κόρνερ ο Δρίβας  ενώ στο 89΄  ο Εμμανουήλ έχασε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, ο δαιμόνιος Γλυνός ξεχύθηκε πρός την εστία του Ικάρου, με τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων να τον γκρεμίζει και δικαίως να αντικρύζει την κόκινη κάρτα.
 Κι επείδή  τα παιχνίδια δεν τελέιώνουν  παρά μόνο με το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών, ο Ίκαρος στην ύστατη  προσπάθεια για την ισοφάριση πέτυχε το χρυσό γκολ.
 Ο Ατματζίδης  επειχείρισε γέμισα από τα δεξιά, η μπάλα ήρθε στο σημείο του πέναλτι, κι εκεί ο  Θωμάς Μακρής, με μιά κεφαλιά ακριβείας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Δρίβα, γράφοντας το τελικό 1-1, μέσα σε αποθέωση αυτήν την φορά των φίλων του Ικάρου.
 Γκολ και σφύριγμα της λήξης σχεδόν..
 Από τον Ίκαρο εκτός του Θωμά Μακρή άρεσαν οι  Βουρλούμης, Στούπης,Ατματζίδης ο Γεωργιου, ενώ βοήθησε πολύ κι ο Ομεράι  όταν  μπήκε στο 63΄.
 Από την Οδηγήτρια ξεχώρισαν οι Στρόμπουλος, Γλυνός,ο γκολκήπερ Δρίβας που έκανε τουλάχιστον 5 σπουδαίες αποκρούσεις,κι ο Καμμένος.
 Άψογη η διαιτησία του Κώστα Καρυοφύλλη (Σγαντζός -Σινιοράκης) σε ένα πραγματικά πολύ δύσκολο παιχνίδι.
Α.Ε.ΙΚΑΡΟΥ:Αθανασόπουλος, Φέκος(83΄Αθανασόπουλος), Βουρλούμης, Κουντουράς(68΄Εμμανουήλ), Ταράτσας, Κορρές  Ατματζίδης,  Φουντουκίδης, Μακρής, Στούπης, Γεωργίου(63΄Ομεράι)
 ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ:Δρίβας, Στρόμπουλος, Καμμένος(89΄Μακαρωνάς), Κύριας, Μπουζάλι, Ξηρογιάννης, Αυγέρης(77΄Μελλάς), Χατζάκης, Πλάκας Κ( 88΄ Πλάκας Α), Δημόπουλος, Γλυνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου