Κυπελλούχος Πειραιά η Προοδευτική, 2-0 το Μοσχάτο

Η Προοδευτική στέφθηκε κυπελλούχος Πειραιά για την περίοδο 2014-2015 κερδίζοντας στο "Γ. Καραισκάκης" το Μοσχάτο με 2-0, κατακτώντας έτσι το τρόπαιο για 2η φορά στην ιστορία της.
 Μπροστά σε περίπου 5000 φίλους των δύο φιναλίστ αλλά και φίλους του Πειραικού ποδοσφαίρου η ομάδα του Κορυδαλλού πήρε  δίκαια το Κύπελλο, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα του
αγώνα ήτα αυτή που έλεγξε τον αγώνα, απέναντι στο Μοσχάτο που στην αρχή επέλεξε να περιμένει τους παίχτες της Προοδευτικής, ενώ στην  στην συνέχεια προσπάθησε να απειλήσει όταν είχε δεχθεί τα δύο τέρματα.
 Η πρώτη καλή στιγμή  ήταν μόλις στο 2΄όταν ο Κοσμάς εκμεταλεύθηκε λάθος του Ρωμανού στο 6΄  προσπάθησε να πλασάρει τον Μαχαίρα ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ , μάλιστα στην φάση τραυματίσθηκε ο Μαχαίρας μ για να διακοπεί το ματς για 2λεπτο μέχρι να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στο πορτιέρο του Μοσχάτου όταν ο Ζαφειράτος ελίχθηκε από δεξιά, έβγαλε την σέντρα, ο Ραπτόπουλος έπιασε την κεφαλια στέλνοντας την μπάλα υτ.
 Η Προοδευτική σ αυτό το διάστημα είχε την κατοχή της μπάλας, όμως στο 29΄  το Μοσχάτο θα μπορούσε  να είναι αυτό που θα άνοιγε το σκορ, όταν ο Συράκο βγήκε στην αντεπίθεση, όμως την ώρα που πάταγε περιοχή, προτίμησε να σουτάρει αντί να μπεί κι άλλο μέσα  στην καρδιά της άμυνας της Προοδευτικής και να φέρει σε δύσκολη θέση τον γκολκήπερ Μένιο
 Στο 41'  ο Κοσμά από τα δεξιά  γέμισε στην  καρδιά της άμυνας του Μοσχάτου, εκεί  μπερδεύθηκε το κεντρικό αμυντικό του Μοσχάτου, για να βρεθεί ευνοημένος ο Παναγιώτης Ζίζηλας, ο οποίος παρά τη πίεση  αμυντικού του Μοσχάτου, βρήκε τον τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του  Μαχαίρα μέσα σε αποθέωση από τους 1000 και πλέον φίλους της Προοδευτικής.
 Στην επανάληψη η  είσοδος του Σπηλιωτάκη έδωσε πνοή στο Μοσχάτο, ο Σπηλιωτάκης είχε ένα καλό σούτ που απέκρουσε ο Μένιος, όπως κι ένα μακρινό σούτ του Ρωμανού στο 56.
 Για να φθάσουμε στο 70΄ όταν ο Κοσμάς από αριστερά βρήκε τον εξαιρετικό Ζελέκου που μπουκάρισε στην περιοχή του Μοσχάτου, βγήκε να του κλείσει το πεδίο ο Μαχαίρας, όμως ο νεαρός επιθετικός των Κορυδαλιωτών γύρισε την μπάλα, για να πεταχθεί ο Ζαφειράτος, και και με κοντινή κεφαλιά να γράψει το 2-0, που στην συνέχεια δεν άλλαξε , παρότι το Μοσχάτο, βγήκε μπροστά κι έχασε 2-3 σημαντικές ευκαιρίες για να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Στο 74΄ένα καλό σούτ του Ντόνε απέκρουσε σε κόρνερ ο Μένιος, ενώ στο 80΄  ο  προωθημένος Ρωμανός μόνος με τον γκολκήπερ Μένιο πέρασε την μπάλα από πάνω του, όμως στην συνέχεια της φάσης  και από πλάγια ο Πλουσής προσπάθησε να την στείλει στα δίχτυα για να απέκρουσε ο Μένιος σε κόρνερ
 Τελευταία καλή στιγμή για το Μοσχάτο στο 86΄ όταν ο Σπηλιωτάκης επιχείρησε σούτ  στο ύψος της μεγάλης περιοχής για να  αποκρούει και αυτήν την φορά ο Μένιος.
 Από την  άξια κυπελλούχο  Προοδευτική, ξεχώρισαν οι Ζελέκου (mvp του τελικού),Κοσμάς, Ζαφειράτος, κι ο σταθερός γκολκήπερ Μένιος, από το Μοσχάτο καλύτεροι οι Γιαννακόπουλος, Ντόνε,  Πλουσής κι ο Σπηλιωτάκης
Εξαιρετική η διαιτησία του Ηλία Σπάθα και των συνεργατών του Κοντιζά - Κωνσταντόπουλου, έβγαλε τον τελικό  χωρίς να δείξει ούτε μιά κάρτα.
 Α.Ε΄ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Μαχαίρας, Μουντοκαλάκης, Μπαμπούνης, Καραδαράς( 46΄ Σπηλιωτάκης), Ρωμανός, Παπαευθυμίου, Πλουσής, Γιαννακόπουλος, Δουληγέρης( 61΄ Αθανασόπουλος), Συράκος, Ντόνε.
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μένιος, Ζαφειράτος, Μύρκος, Ζίζηλας( 77΄ Κολιούσης), Καράκαλος, Τερλελής, Ζελέκου, Νταφόπουλος, Φώσκολος( 86΄ Τσιάνος), Κοσμάς, Ραπτόπουλος( 59΄ Καρποντίνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου