Απειλείται με μείον φέτος αλλά και του χρόνου η ΑΕΚ

Σε καταστροφή εξελίσεται τελικά η ενέργεια  λίγων ανεγκέφαλων της ΑΕΚ στο χθεσινό ντέρμπι του Κυπέλλου με τον  Ολυμπιακό, αφού οι  ποινές με τις οποίες απειλείται η Ένωση είναι βαρύτατες τόσο για το φετινό πρωτάθλημα όσο και το επόμενο όπου η ΑΕΚ θα βρίσκεται στην super League.

Ο Αθηναίος διαιτητής Καλογερόπουλος  στο Φύλλο Αγώνα έκανε λόγο για περίπου 30 οπαδούς των γηπεδούχων που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και για "απειλητικές διαθέσεις" κατά παικτών των "ερυθρολεύκων".
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν γράφει κάπου για τη συμπεριφορά του Βίτορ Περέιρα ούτε ότι χτυπήθηκαν παίκτες του Ολυμπιακού.
"Στο 88 διέκοψα οριστικά το παιχνίδι, διότι μετά την επίτευξη του γκολ από τον Ολυμπιακό, και κατά τον πανηγυρισμό των παικτών,περίπου 30 οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, φθάνοντας μέχρι το κόρνερ. με απειλητικές διαθέσεις προς τους παίκτες του Ολυμπιακού. Η άμεση επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα χειρότερα, όμως είχαμε τραυματισμό δύο αστυνομικών όπως τόνισε και ο ταξίαρχος κ. Κονσταντής", αναφέρεται μεταξύ άλλων στο φύλλο αγώνα που συνέταξε.
Βάσει του 21/3Β του ΚΑΠ περί διακοπής αγώνα, η ΑΕΚ απειλείται, μετά τα όσα συνέβησαν στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, με αφαίρεση βαθμών για τη σεζόν 2015-2016.
Αναλυτικότερα, ο ΚΑΠ προβλέπει πως σε περίπτωση διακοπής του αγώνα η ομάδα τιμωρείται με -3 βαθμούς από το φετινό πρωτάθλημα, ενώ ξεκινάει και με -2 στο επόμενο.
Επομένως, η Ένωση κινδυνεύει να της αφαιρεθούν 3 βαθμοί στο τρέχον πρωτάθλημα της Football League και 2 από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν (λογικά, στη Superleague).
Αναφορικά με την είσοδο των οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, βάσει πειθαρχικού κώδικα ο Δικέφαλος ενδέχεται να τιμωρηθεί από 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και μέχρι 240.000 ευρώ 
ΠΗΓΗ: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου