Όρθιος στον Κίσσαμο ο Εθνικός

Σπουδαίο βαθμό πήρε ο Εθνικός στα Χανιά  από τον Κισσαμικό στο μεταξύ τους 1-1.
Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι με τον Κισσαμικό να έχει την υπεροχή, ωστόσο  οι Πειραιώτες στάθηκαν πολύ καλά. Οι γηπεδούχοι στην πρώτη  τους καλή στιγμή είχαν δοκάρι σε  δυνατό σουτ του Φραγκουλάκη, ενώ στο 16΄ φάουλ του Φραγκουλάκη απέκρουσε ο Βουτσινάς.

Ο Εθνικός απείλησε  στο 33′ με σουτ του Παυλάκη που έφυγε άουτ, ενώ στο 43′, ωραία ατομική προσπάθεια του Μπερνιδάκη, με τον γκολκήπερ Βουτσινά να αποκρούει,όπως κι αμέσως μετά  σε σούτ του Λώττα.
Για να φθάσουμε στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους, όταν ο διαιτητής Ζαχαριουδάκης καταλόγισε  πέναλτι για χέρι του Γερόλυμου σε γύρισμα του Μπερνιδάκη, απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράςν Εθνικού.
Ο Φραγκουλάκης εκτέλεσε  εύστοχα το πέναλτι ανοίγοντας το σκορ
Στην επανάληψη στο 58′  σε κόρνερ του Φραγκουλάκη , ο Σελινιωτάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα  στο οριζόντιο δοκάρι,ενώ δύο λεπτά αργότερα  ο Βουτσινάς απέτρεψε  σίγουρη παραβίαση της εστίας του σε  έξυπνο τακουνάκι του Πασαλή.
Ο Εθνικός σε μιά από τις λίγες αντεπιθέσεις του στην επανάληψη κέρδισε πέναλτι όταν ο Πασαλής ανέτρψε τον Γκορόγια, με τον Σούφλα να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι  και να γραφεί το 1-1, με τον Κισδσαμικό να πιέζει ασφυκτικά στα τελευταία λεπτά χωρίς όμως αποτέλεσμα.
 Καλύτεροι από τον Εθνικό εκτός του  σταθερού Βουτσινά, οι Γούλας, Σούφλας, Παυλάκης, από τον Κισσαμικό, οι Φραγκουλάκης, Λώττας, Μπερνιδάκης, Τσερκέζος.
Με λάθη η διαιτησία  του Ζαχαριουδάκη, Δασκαλάκης-Μαυραντωνάκης (Ηρακλείου)
*Πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης Κισσαμικός – Εθνικός Πειραιώς, η Διοίκηση του Κισσαμικού έσπευσε να βραβεύσει τον Γιάννη Μαντζουράνη γνωστό και ως «Εθνικάρα», μία πολύ μεγάλη μορφή των ελληνικών γηπέδων. 
Μάλιστα κατά την απονομή της τιμητικής πλακέτας ο κόσμος της Χανιώτικης ομάδας αποθέωσε τον «Εθνικάρα» με θερμό χειροκρότημα.
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Σμίλτος, Τζανής, Βιδάλης, Σελινιωτάκης, Φραγκουλάκης, Λώττας (76′ Μποτωνάκης), Σουμπασάκης (68′ Τσικουδάκης), Πασιαλής (81′ Ντεντάκης), Μπερνιδάκης.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς, Μπένα (71′ Γκορόγιας), Γερόλυμος, Μακρής, Κουκούλης, Γούλας, Παυλάκης (84′ Σαμιώτης), Σούφλας, Μάναλης, Δωροβίνης, Υφαντής (62′ Παυλόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου