Κατάρρευση των κατηγοριών για Ηλία Σπάθα

Κατάρρευση του κατηγορητηρίου σε βάρος του διεθνή διαιτητή Ηλία Σπάθα και φυσικά ουσιαστική αθώωση του Πειραιώτη διεθνή διαιτητή για τις δήθεν κατηγορίες σε βάρος του, οι οποίες αποδείχθηκαν ανυπόστατες.
Έτσι χωρίς κάποιον περιοριστικό όρο αποχώρησε ο Ηλίας Σπάθας από το γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, όπου και απολογήθηκε τη Δευτέρα (11/05) για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" στο ποδόσφαιρο.
Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο συνέβη με την περίπτωση του Θανάση Γιάχου. Αντίθετα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα έχει επιβληθεί στον Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, ενώ έχει απαγορευτεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο στους Κάμπαξη, Ιωαννίδη και Αμπάρκιολη.
Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από την αναλυτική αντίκρουση των δυνάμει συντριπτικών στοιχείων από την πλευρά του ίδιου του κ. Σπάθα και της υπεράσπισης του. Η απόφαση αυτή αποτελεί την πρώτη απάντηση από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης σε όσους με ψευδείς ισχυρισμούς και ανυπόστατες κατηγορίες επιχείρησαν να σπιλώσουν το όνομα του Ηλία Σπάθα.
 Μάλιστα η πλευρά του κ. Ηλία Σπάθα  προτίθεται να καταφύγει στην δικαιοσύνη  σε βάρος αυτών που προσπάθησαν να σπιλώσουν το όνομα του.
Κατά την αποχώρηση του Ηλία Σπάθα, οι δικηγόροι του Χρυσόστομος Βελάκης και Αννα Γεωργιάδη δήλωσαν τα εξής: "Με ομόφωνη και από κοινού ληφθείσα απόφαση τους ο κ. Ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς και η κ. Εισαγγελέας αποφάσισαν να μην επιβληθεί κανείς περιοριστικός όρος εις βάρος του κ. Ηλία Σπάθα, έπειτα από την απολογία του ενώπιον τους.
Η επόμενη απάντηση θα δοθεί και πάλι στα πρόσωπα αυτά από τα αρμόδια Δικαστήρια, όπου και θα κληθούν να πληρώσουν για τις συνέπειες των πράξεων τους. Ο κ. Ηλίας Σπάθας εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς την Ελληνική Δικαιοσύνη και την απόλυτη ικανοποίηση του για την εκδοθείσα απόφαση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου