Κατακραυγή για τον ελεεινό παιδοκτόνο

Στις φυλακές Τρικάλων 0 27χρονος βούλγαρος παιδοκτόνος
Tις φρικιαστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 27χρονος βουλγαρικής καταγωγής δολοφόνησε και εξαφάνισε το άψυχο σώμα της μικρής Άννυ, περιέγραψε στις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος.
Όπως είπε, η δολοφονία της 4χρονης από τον βιολογικό της πατέρα έγινε μεταξύ 8 και 9 Απριλίου, στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα, στο κέντρο της Αθήνας. "Δράστης είναι ο 27χρονος βιολογικός πατέρας του θύματος. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία, όπως επίσης σε βάρος της μητέρας της μικρής και ενός 70χρονου ημεδαπού. Η δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα. Ο δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, περιύβριση νεκρού, ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα κατά συρροή και οπλοχρησία. Τη μητέρα βαρύνουν οι κατηγορίες της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, από την οποία προκλήθηκε ο θάνατός του και ψευδορκία μάρτυρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.
Αναλυτικότερα, κατά την έρευνα των Αρχών διαπιστώθηκε, ότι η μητέρα του θύματος, στις 24 Απριλίου, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, όπου δήλωσε την εξαφάνιση του παιδιού. Το Τμήμα Εποπτείας Ανηλίκων σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής ανέλαβαν τις έρευνες για την εξαφάνιση της μικρής. Στο πλαίσιο της προανάκρισης όμως και των ερευνών, αποδείχθηκε ότι οι αρχικές καταθέσεις τόσο του 27χρονου πατέρα της μικρής, όσο και της 25χρονης μητέρας της, δεν ήταν αυτές πραγματικές.
Οι αναιρέσεις των καταθέσεων
Η μητέρα της Άννυ είπε στους αστυνομικούς, πως εμπιστεύτηκε την κόρη της σε φιλικό της πρόσωπο, εν ονόματι Σύλβια, αγνώστων λοιπών στοιχείων και ταυτότητας, προκειμένου να πάει στη Βουλγαρία, υποστηρίζοντας πως η Σύλβια έχασε τη μικρή κατά τη διάρκεια βόλτας τους σε πάρκο. Σε νεότερη κατάθεσή της αναίρεσε όσα είχε πει αρχικά και υποστήριξε, πως είχε αναθέσει την φροντίδα της κόρης της στον βιολογικό της πατέρα. Ο 27χρονος υποστήριξε, ότι όταν βρισκόταν στη Βουλγαρία, συναντήθηκε με τη μητέρα της μικρής, που είχε ταξιδέψει στη χώρα και του ανέφερε ότι έχασε το παιδί, επαναλαμβάνοντας την ίδια ιστορία με τη Σύλβια.Σε νεότερη κατάθεσή του, αναίρεσε όσα είχε πει και είπε ότι τον Μάρτιο, η 25χρονη πήγε στη Γερμανία και του άφησε το παιδί κι ότι στις 19 προς 20 Απριλίου, όταν επέστρεψε από τη Γερμανία, της το παρέδωσε. Αναίρεσε εκ νέου, λέγοντας πως η 25χρονη ταξίδεψε στη Γερμανία πριν το Πάσχα, ενώ εκείνος πρόσεχε το παιδί, το οποίο στις 19 Απριλίου, ενώ ο ίδιος κοιμόταν, έφυγε από το σπίτι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το βρει, όταν ξύπνησε. Εξεταζόμενος ο 27χρονος, ενώ αρχικά είχε υποστηρίξει πως φιλοξενούσε την 25χρονη και τη μικρή στο υπόγειο διαμέρισμα, αποκάλυψε ότι το παιδί βρισκόταν υπό την επίβλεψή του, ενώ η 25χρονη έλειπε στη Γερμανία.
Πούλησε κούνια και καροτσάκι. Καθάρισε σιφόνια και σωληνώσεις
Μετά από ενδελεχή έρευνα σε πρόσωπα και χώρους και αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι πράγματι η 25χρονη είχε πάει στη Γερμανία και είχε αφήσει τη μικρή στον 27χρονο. Η 25χρονη επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Γερμανία στις 21 Απριλίου. Για διάστημα δύο εβδομάδων, η μικρή έμεινε στη μητέρα του 27χρονου, η οποία του την πήγε πριν από το Πάσχα και πατέρας και κόρη διέμεναν στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα. Εκεί, στο διάστημα μεταξύ 8 και 9 Απριλίου, ο βιολογικός πατέρας σκότωσε την μικρή και εξαφάνισε το σώμα της με ιδιαίτερα ειδεχθή τρόπο. Από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, ο δράστης τεμάχισε και πολτοποιούσε τα μέλη και τα μαγείρευε, με διάφορα υλικά, για να μοιάζουν με φαγητά, ενώ είχε κρεμάσει πετσέτες σε όλο το σπίτι, για να απορροφούν τους υδρατμούς.
Από την έρευνα των Αρχών εντοπίστηκε η παρουσία αίματος της μικρής Άννυ σε αντικείμενα και εσωτερικούς χώρους του διαμερίσματος, καθώς και αίμα του δράστη σε σεντόνι και σε ένα μαχαίρι. Αίμα της μικρής βρέθηκε σε τόσο πολλά αντικείμενα, ώστε να μην δικαιολογείται.
Ο δράστης ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες τις πράξεις του. Από τον χρόνο που διαπράχθηκε το έγκλημα και τις πράξεις εκτιμάται, ως αδύνατη η εύρεση του σώματος της 4χρονης. Μετά τη δολοφονία, ο παιδοκτόνος πούλησε και το καροτσάκι και την κούνια της. Οι Αρχές εντόπισαν, πού τα πούλησε, από τις πληροφορίες που ο ίδιος αποκάλυψε κατά την απολογία του και πήραν κατάθεση από αυτούς που τα είχαν αγοράσει.
Κίνητρο η ζήλια για τον σύντροφο της 25χρονης
Το κίνητρο κατά τις εκτιμήσεις των Αρχών, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, είναι ότι προέβη στην πράξη αυτή από ζήλια, επειδή η μητέρα της μικρής είχε έναν σύντροφο στη Γερμανία, που της έδινε ΧΡΗΜΑΤΑ και ήταν πολύ ευχαριστημένη μαζί του.
Ο δράστης έκανε προσπάθειες - και το είχε εκμυστηρευτεί και σε φίλο του - να εξαφανίσει κάθε ίχνος της μικρής. Καθάρισε σιφόνια, σωληνώσεις και λοιπά, ενώ είχε προγραμματίσει την αντικατάστασή τους, αλλά δεν πρόλαβε μέχρι τη σύλληψή του.
"Ο τρόπος που εξαφάνισε το πτώμα είναι τέτοιος, που το μετέφερε με ιδιαιτερότητα σε σημεία και κάδους, κατά τέτοιον τρόπο, που δεν μπορούσε να καταλάβει κανείς, ότι είναι ανθρώπινο μέλος", είπε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ένδειξη πως η μητέρα της μικρής γνώριζε για το έγκλημα.
Πηγή:eirinika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου