Τζέιμς Σταυρίδης: Τι κάνετε! παίζετε το ΝΑΤΟ κορώνα-γράμματα;

Θα στρέψετε τους θυμωμένους Έλληνες στην Ρωσία του Πούτιν;
Την βεβαιότητα ότι μια περιθωριοποιημένη-από την ΕΕ- Ελλάδα θα αναζητήσει βοήθεια από την Ρωσία του Β.Πούτιν και θα εμποδίσει αποφάσεις της ΕΕ (για κυρώσεις εναντίον της Μόσχας) εξέφρασε με άρθρο-παρέμβαση στο Foreign Policy o Τζέιμς Σταυρίδης, απόστρατος Ναύαρχος του Ναυτικού των ΗΠΑ
και τέως Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη.
Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τους Ευρωπαίους τραπεζίτες αλλά και τους πολιτικούς που άφησαν ένα θέμα μείζονος γεωπολιτικής σημασίας στα χέρια τους. "Οι τραπεζίτες δεν γνωρίζουν από γεωπολιτική" αναφέρει ο απόστρατος Ναύαρχος.

Τις γεωστρατηγικές επιπτώσεις ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αναλύει σε άρθρο του στο Foreign Policy o Τζέιμς Σταυρίδης, απόστρατος Ναύαρχος του Ναυτικού των ΗΠΑ και τέως Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη από το 2009 μέχρι το 2013.

Δήλωσε ότι η λύση της ελληνικής κρίσης δεν πρέπει να αφεθεί στους κεντρικούς τραπεζίτες. Ο Τ.Σταυρίδης είπε ότι οι οικονομικοί διευθυντές που διαχειρίστηκαν την ελληνική κρίση δεν ήταν αρκούντος ενήμεροι για τις τεράστιες γεωπολιτικές επιπτώσεις ενός πιθανού "Grexit"

Ο Τ.Σταυρίδης προειδοποιεί για βαρύτατους γεωστρατηγικούς κινδύνους εάν η Ελλάδα αφήσει το ευρώ, και εξέφρασε την απογοήτευσή του ως προς το ‘blame game’ μεταξύ της Ελλάδος και των πιστωτών.

"Ας πούμε την αλήθεια, αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη θα καταστεί ένα περιφρονημένο και θυμωμένο έθνος. Όμως μια περιφρονημένη Ελλάδα θα είναι απρόθυμη να συνεργαστεί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κατι που θα μπλοκάρει την αποτελεσματικότητα των δύο οργανισμών. Η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει βοήθεια από την Ρωσία του Β.Πούτιν βάζοντας βέτο τις αποφάσεις της ΕΕ. Μια παραπεταμένη Ελλάδα θα αναζητήσει αλλού βοήθεια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου