Επιστροφή Μητρόπουλου στον Ολυμπιακό

Την επιστροφή του Τάσου Μητρόπουλου στον Ολυμπιακό ανακοίνωσε η "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, ο άλλοτε σκληροτράχηλος διεθνής μέσος θα αναλάβει το πόστο του Γενικού Αρχηγού στην ομάδα Νέων των νταμπλούχων Ελλάδος.
Ο «ράμπο» επιστρέφει στο λιμάνι, αναλαμβάνοντας εκ
νέου ενεργό ρόλο στο εσωτερικό του συλλόγου κι ενώ στο παρελθόν έχει «υπηρετήσει» τους Πειραιώτες τόσο ως παίκτης, όσο και ως στέλεχος. 
Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει ως εξής:
"Ο κ. Τάσος Μητρόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Αρχηγού στην ομάδα Νέων του συλλόγου".
* Ο Τάσος Μητρόπουλος είναι από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μας κι ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Άρη Πετρούπολης, για να μεταπηδήσει στην συνέχεια στον  Εθνικό, και να τον αποκτήσει στην συνέχεια ο Ολυμπιακός.
 Έπαιξε ακόμη στην ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκός, τον Απόλλων Σμύρνης, τον,Ηρακλή,την Βέροια και επέστρεψε στον Ολυμπιακό για να κλείσει την καριέρα του το 1997. Διακρίθηκε για το ψυχωμένο παιχνίδι, την αρχηγική παρουσία και τις ικανότητες του στο ψηλό παιχνίδι.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Ελλάδα στις 11 Ιανουαρίου 1978 σε φιλικό αγώνα με την Κύπρο (εκτός έδρας νίκη με 2-0). Συμμετείχε συνολικά σε 77 αγώνες επιτυγχάνοντας 8 τέρματα. Το πρώτο του τέρμα με το εθνικό συγκρότημα το πέτυχε στις 17/10/1984 επί της Πολωνίας σε αγώνα εκτός έδρας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1986 (1-3).

Έχει 493 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική και 94 γκόλ, ενώ χρίσθηκε 77φορές  διεθνής σημειώνοντας  8 γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου