Η Προοδευτική 3-2 την Α.Ε. Μ. Αετού /Ολυμπιάδας

H Προοδευτική  κέρδισε με 3-2 την  μαχητική Α./Ε. Μ. Αετού /Ολυμπιάδας, και πηρε την πρόκριση για τους 16 του θεσμού, έχοντας μόνο  εξάρσεις στην απόδοση της.
 Την διαφορά την έκανε ο δαιμόνιος Βαγγέλης Γιακούμπι, ο οποίος κυριολεκτικά ήταν ο άνθρωπος που έβαλε την σφραγίδα του στο σημερινό παιχνίδι που παρακολούθησαν περισσότεροι από  700 φίλαθλοι

 Οι Αμφιαλιώτες στημένοι καλά  στο α΄ μέρος περίμεναν τους παίχτες της Προοδευτικής και έψαξαν ορισμενες καλές αντιθέσεις.
 Σε μιά από αυτές ο Τζουλιάνο ξεχύθηκε από τα αριστερά πάτησε περιοχή και πλάσαρε έξοχα τον Μένιο για να ανοίξει το σκορ  στο 30΄ .
 Η Προοδευτική  είχε κατοχή της μπάλας, αλλά χωρίς ουσία, ωστόσο την  λύση την έδωσε ο Γιακούμπι( 41΄)καθώς μέσα στην περιοχή αρχικά απέφυγε τον Μαυρουδή, τον βρήκε και πάλι μπροστά του,  του πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια προσπαθώντας να τον ντριπλάρει για να βρεθεί στο ΄έδαφος  και τον διαιτητή Καρυοφύλη να δείχνει την εσχατη των ποινών - απόφαση που αμφισβήτησαν οι της Ολυμπιάδας.
 Ο Γιακούμπι που εκτέλεσε το πέναλτι έκανε το 1-1 για να στείλει τις δύο ομάδες με αυτό σκορ στα αποδυτηρια.
 Πιό πρίν  στο 36΄ ο ο Γιακούμπι επιχείρησε ένα σόλο  έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, για να  πλασάρει μολις άουτ, ενώ στο 2΄ ο Ανδράλας από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σαλίχο, όπως και στο 7΄  με χλιαρή κεφαλιά ο Ποτουρίδης.
 Στην επανάληψη ο Γιακούμπι συνέχισε το σόου του και στο 49΄  εκτέλεσε μαεστρικά  το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του έξω από την μεγάλη περιοχή, για να σημειώσει το 2-1.
 Πρίν καλά - καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Προοδευτικάνων στο 52΄ο Δηλαβέρης  ελίχθηκε έξω από την μεγάλη περιοχή του Μ. Αετού έπιασε ένα σφαλτσαριστό σούτ για να στείλει την μπάλα στην  δεξιά πλευρά της εστίας του Σαλίχου και να γίνει το 3-1.
Κάπου εκεί η Α.Ε. Μ.Αετού Ολυμπιάδας βοηθούμενη και από τις αλλαγές που έγιναν βγήκε μπροστά, και δημιούργησε  σημαντικές ευκαιρίες για να σημειώσει γκολ απέναντι στην  χαλαρή Προοδευτική που ευτυχώς είχε σε εκπληκτική κατάσταση τον γκολκήπερ Μένιο.
Στο 55΄  ωραίο σουτ του Τζουλιάνο έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 79΄ ακυρώθηκε γκολ που σημείωσε με κεφαλιά ο Γ. Βιδάλης ως οφ- σάιντ με υπόδειξη του  βοηθού Σινιοράκη
 Διπλή ευκαιρία για τους Αμφιαλιώτες στο 82΄  με σούτ του Τζουλιάνου, κι αμέσως με κεφαλιά του ίδιο παίχτη που έφυγε άουτ ενώ στο 88΄ ο Μένιος  έκανε φοβερή απόκρουση σε σούτ του Ερρίκου από πλάγια θέση.
 Στις καθυστερήσεις ο  προωθημένος Γιώργος Βιδάλης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τζουλιάνο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μένιο για να γραφθεί το τελικό 3-2.
 Η Προοδευτική σε αυτό β΄μέρος είχε σπουδαία ευκαιρία στο 59΄ όταν σούτ του Γιακούμπι απέκρουσαν πάνω στην γραμμή  οι αμυντικοί της Α.Ε. Μ. Αετού /Ολυμπιάδας.
Από την Προοδευτική όπως είπαμε εκτός των  Γιακούμπι, Μένιος ξεχώρισαν και οι Ζίζηλας, Ζαχαράτος από την  Α.Ε. Μ. Αετού/ Ολυμπιάδας διακρίθηκαν  οι Τζουλιάνο, Γ. Βιδάλης, Σαμλίδης, Μαυρουδής
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ:Μένιος, Σαμαράς( 57΄ Κουσουρής), Μίρκος, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Ανδράλας( 72΄ Χύσο), Γιακούμπι, Μπελέρη, Ποτουρίδης, Ζαχαράτος, Δηλαβέρης ( 60΄ Ζελέκου)
 Α.Ε. Μ. ΑΕΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ: Σαλίχος, Φέκος, Σαμλίδης, Γ. Βιδάλης, Λ. Βιδάλης, Γκούβερος( 65΄ Μεγαλοοικοινόμου), Μελαμπιανάκης, Τζουλιάνο, Μαυρουδής, Καλτσάς( 70΄ Ερρίκος), Κούσης( 56΄ Πέρρος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου