Προ των πυλών η Προοδευτική 2-0 τον Αετό

 Τρία στα τρία για την ιστορική Προοδευτική μετά την νίκη επί του Αετού Κορυδαλλού στο πιό δύσκολο όπως αποδείχθηκε μέχρι τώρα παιχνίδι της, κι άς έχει μηδέν βαθμούς η πολύ καλή ομάδα του Βαγγέλη Σταυρακόπουλου.
 Ο Αετός που  δυστυχώς για αυτόν μένει μόνο τις εντυπώσεις, ειδικά στο α΄ μέρος ήταν αυτός που  στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχε τον έλεγχο του αγώνα απέναντι στην Προοδευτική που παρουσιάσθηκε νωθρή.

Όμως στην επανάληψη η ομάδα του Βασίλη Σπάθα, μπήκε αφονισμένη στο τερέν και για ένα 30λεπτο πέταγε σπίθες"
 Μόλις στο 2’ σούτ του  Ξενιτόπουλου,  δεν ανησύχησε τον Μένιο ενώ στο 12’ ο Καλλέργης από πλάγια θέση μέσα από τη περιοχή έπιασε  ένα καλό σούτ , που έφυγε επίσης άουτ Οι παίκτες του Σταυρακόπουλου είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν –χωρίς να κυλάει ο χρόνος- να παίξουν ποδόσφαιρο, να επιτεθούν και να σκοράρουν, όμως η καλοστημένη άμυνα της Προοδευτικής δεν το επέτρεπε. Στο 35’ η πρώτη καλή  στιγμή για την Προοδευτική με κεφαλιά του Μαναριώτη, να φεύγει άουτ, ενώ στο 42’ κεφαλιά του Μαναριώτη, βρήκε την οριζόντια δοκό του Καλογερά.
Στην επανάληψη η  Προοδευτική,  μπήκε αποφασισμένη να πάρει το παιχνίδι , παίζοντας παθιασμένα στον χώρο του κέντρου και συνεχείς πλαγιοκοπήσεις.
Στο 47’ ο Μπελέρης έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την  μεγάλη περιοχή, έπιασε ένα δυνατό σούτ, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Καλογερά, που στην συνέχεια πρόλαβε να μπλοκάρει την μπάλα.
 Ο Αετός στο 60΄  σε μιά μοναδική στιγμή , βγήκε στην κόντρα επίθεση με τον Μούτσα, ο οποίος λίγο πρίν τον Μένιο, σούταρε απελπιστικά άουτ.
 Αμέσως μετά  ο Γιακούμπι  κινήθηκε πλάγια δεξιά για την Προοδευτική, προσποιήθηκε ότι θα κάνει σέντρα, ο νεαρός τεραματοφύλακας του Αετού έκανε δύο βήματα πρός το σημείο του πέναλτι, με τον επιθετικό της Προοδευτικής να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με φαλτσαριστό σούτ - η μπάλα πρίν καταλήξει στα δίχτυα, πρέπει να βρήκε  και στο σώμα του Ξενιτόπουλου, για να αφήσει άγαλμα τον νεαρό τερματοφύλακα του Αετού.
 Ένα πανέξυπνο γκολ του Γιακούμπι δείγμα  της ποιότητας του βραχύσωμου ποδοσφαιριστή, για να ακολουθήσουν έξαλλα πανηγύρια από πλευράς Προοδευτικάνων.
 Λίγο αργότερα ο Αετός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Κράσι, από τον Παπανικόλα, από εκεί και πέρα   προσπάθησε να απειλήσει ο Αετός ωστόσο πιό εύκολα οι της Προοδευτικής  βρέθηκαν σε πλεονεκτικές θέσεις, όμως   δεν  υπήρχε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, για να φθάσουμε στις καθυστερήσεις, όταν ο Τσαγκάρης εκμεταλεύθηκε κόντρες μεταξύ κέντρου και περιοχής του Αετού- κέρδισε την μπάλα ξεχύθηκε μπροστά, πέρασε  και τον γκολκήπερ Καλογερά για να στείλει από πλάγια θέση την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 που φέρνει την Προοδευτική με το έναμισι πόδι στη Γ΄ Εθνική.
 Εδώ να σημειώσουμε ότι οι του Αετού μάλλον δικαιολογημένα  ζήτησαν επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.
 Από την Προοδευτική του β΄ ημιχρόνου ξεχώρισαν οι Γιακούμπι, Κουσουρής( όλο το 90λεπτο),Μπελέρης,  Ζίζηλας Παπανικόλας.
 Από τον πολύ καλό  πλήν άπειρο, αλλά και άτυχο Αετό οι Σιδηρόπουλος, Λέσι, Μούτσα, Δρυμούσης
Με λάθη η διαιτησία του Σταθόπουλου, Τζαφόλιας, Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)
ΠROODEYTIKH: Μένιος, Κουσουρής, Μύρκος, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Μπέλερης, Γιακούμπι (90’ Δηλαβέρης), Σαμαράς, Μαναριώτης (65’ Ζελέκου), Τζανέτος (75’ Τσαγκάρης), Ατματζίδης
ΑΕΤΟΣ: Καλογεράς, Κουντουράς (23’ Κράσι λ.τρ.), Ξενιτόπουλος, Καφαλίδης, Σύρμας, Σιδηρόπουλος, Λέσι, Καλέργης, Μπερίσα (76’ Μπαμπουλάκης), Μούτσας, Δρυμούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου