Πρωτάθλημα των ενστάσεων η Β΄ Εθνική!! - νέα ένσταση ο Πανελευσινιακός

 Έμπλεξε ο Αχαρναικός που από 2 ματς με Χανιά, Πανελευσινιακό κινδυνεύει  να χάσει 12 βαθμούς και να υποβιβασθεί στην Γ΄ Εθνική.
Σε πρωτάθλημα των ενστάσεων έχει εξελιχτεί η Football League., αφού  προέκυψε ακόμη μία από πλευράς Πανελευσινιακού και μάλιστα με μεγάλες πιθανότητες  δικαίωσης.

Συγκεκριμένα στο ματς Αχαρναϊκός - Πανελευσινιακός, οι Ελευσίνοι  κατάθεσαν  ένσταση κατά του κύρους της αναμέτρησης για την 32η αγωνιστική, στην οποία οι Μενιδιάτες επιβλήθηκαν με 1-0.
Οπως επιβεβαιώθηκε από τους διοικούντες την ομάδα της Δυτικής Αττικής, σε αυτή  την ένσταση υποστηρίζουν πως η συμμετοχή του Τάσου Χριστοφιλέα ήταν αντικανονική. Ο αμυντικός των «πράσινων» είχε συμπληρώσει 10 κίτρινες κάρτες και είχε δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του στις αναμετρήσεις με τον ΑΟ Χανιά (31η αγωνιστική) και τη Λαμία (33η).
Ωστόσο από τη στιγμή που το παιχνίδι διεκόπηκε, ο Πανελευσινιακός λέει βάσιμα πως ο παίκτης, που ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα, δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής και δικαιώνεται βάση ΚΑΠ. Οπως αναφέρεται στο άρθρο 21 παρ.3: «Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μίας εκ των δύο ομάδων, προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνο της ανυπαίτιας ομάδας».
Υπενθυμίζεται πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τον Μασάδο του ΑΟ Χανιά, ο οποίος αν και είχε δηλωθεί να εκτίσει κόντρα στην Κέρκυρα, δεν χρησιμοποιήθηκε στο επόμενο παιχνίδι των Κρητικών με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Μια υπόθεση που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα υπέρ του Πανελευσινιακού στη μάχη της παραμονής, καθώς ήδη αναμένουν τους τρεις πόντους από την ένσταση σε βάρος του Απόλλωνα και μπορεί να φτάσουν τους 34 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη Ζάκυνθο.
Αξίζει να σημειωθεί πως εκκρεμεί και η ένταση της Παναχαϊκής σε βάρος της Λαμίας για αντικανονική συμμετοχή των Πίντο και Λεάντρο στο μεταξύ τους παιχνίδια (οι Αχαιοί υποστηρίζουν πως οι δύο ποδοσφαιριστές δεν διαθέτουν άδεια παραμονής στη χώρα μας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου