Ιωνικός από τα παλιά σκόρπισε 2-0 τον Εργοτέλη


 Καταπληκτική ατμόσφαιρα στην Νεάπολη

Θύμισε παλιές καλές εποχές  σήμερα το απόγευμα η Νεάπολη όπου ένας μάγκικος Ιωνικός υποχρέωσε τον Εργοτέλη στην πρώτη του φετινή ήττα, με τους Νικαιώτες να επικρατούν με 2-0 χάνοντας ευκαιρίες  για τουλάχιστον διπλάσιο σκορ.
 Ο Ιωνικός έχοντας την συμπαράσταση 2000
και πλέον φιλάθλων που δημιούργησαν μιά φανταστική  ατμόσφαιρα, που δεν βλέπουμε στα περισσότερα γήπεδα της Α΄Εθνικής,  μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να καθαρίσει το ντέρμπι.
 Οι παίχτες του με ψυχή, πάθος και αποφασιστικότητα έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα  και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στους Κρητικούς.
 Στο 10΄   ένα καλό σούτ του Κοιλιάρα  έδιωξε σε κόρνερ ο Λέτσο, ενώ στο 16΄ ο Σαπαλίδης με καταπληκτική ενέργεια υποχρέωσε τον  Δημήτρη να τον ανατρέψει , με τον ρέφερι να καταλογίζει χωρίς δισταγμό την εσχάτη των ποινών, και τον Καραλή να ευστοχεί ανοίγοντας το σκορ μέσα σε αποθέωση στο καμίνι της Νεάπολης.
 Με αυτό σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια , ενώ με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Κατσικιάς απείλησε με ένα καλό σούτ που έφυγε μόλις άουτ, ο Σαπαλίδης στο 60΄ υποχρέωσε τον Στεφανάκο να διώξει σε κόρνερ και στο 65΄ χάθηκε η μπάλα σε μαγικό συνδυασμό Σαπαλίδη, Καραλή, Αργυρίου με τον τελευταίο να έρχεται τρέιλερ από πίσω και να σφραγίζει την νίκη του Ιωνικού.
 Στο 68΄ ο Σαπαλίδης  μπήκε στην  μικρή περιοχή του Εργοτέλη,  όμως από κοντά αλλά πλάγια σούταρε άουτ.
 Στην εκπνοή του αγώνα ο Καμαρά έφυγε στην κόντρα  βρέθηκε μόνος με τον Στεφανάκο  με τον  επιθετικό του Ιωνικού να πλασάρει, και τον υψηλόσωμο πορτιέρο του Εργοτέλη να αποκρούει.
 Συμπερασματικά η νίκη του Ιωνικού ήταν απόλυτα δίκαιη,  δείχνοντας οτι έχει λόγο στην φετινή διεκδίκηση του τίτλου που  μπορούμε να  κρίνουμε ότι θα είναι υπόθεση των δύο σημερινών μονομάχων.
 Από τον εξαιρετικό, παθιασμένο Ιωνικό, στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων ο πανταχού παρών  Σιμιτζής ο φορ Αργυρίου, ο Σαπαλίδης, ο Κρητικός που κυριολεκτικά έσβησε τον Κατσικοκέρη, χωρίς να υπάρχουν υστερήσαντες.
 Από την  ομάδα του Εργοτέλη, ήταν σταθερός ο Στεφανάκος, προσπάθησε ο Ντομίνγκεζ.
 ΙΩΝΙΚΟΣ: Λέτσο,  Κατσικιάς, Βουρλούμης, Παντελίδης,Προβατίδης, Κρητικός, Καραλής( 85΄Παπασπύρος) , Σιμιτζής, Αργυρίου( 74΄ Ζαφειρίδης),  Σαπαλίδης,  Πέεφ( 68΄Καμαρά)
 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ:Στεφανάκος,  Καράς, Κολόκας, Τζανής, Δημήτρης ( 55΄  Καιμακούδης), Ρουσσάκης, Γκοτσο΄'υλας,  ΜΝτομίνγκεζ, Κατσικοκέρης, Κοιλιάρας( 80΄ Πολυχρονάκης), Πόι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου