Mε καρδιά πρωταθλητή ο Ιωνικός 4-3 τον Ηλυσιακό

 Μέχρι το 64' έχαναν   με 1-3 οι Νικαιώτες
Λένε ότι οι δυνατοί φαίνονται στα δύσκολα και πραγματικά ο σημερινός Ιωνικός, παρότι απειλήθηκες με την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα από τον πολύ καλό Ηλυσιακό, στο τέλος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει ένα παιχνίδι το οποίο μέχρι το  64΄ το έχανε με 1-3 και να σημειώσει μιά τεράστια νίκη, με επική ανατροπή, φθάνοντας στο 4-3 που πανηγυρίσθηκε έξαλλα από τους 600 και πλέον φιλάθλους του , που βρέθηκαν στην παγωμένη Νεάπολη.

 Στην Νεάπολη σήμερα παίχθηκε ποδόσφαιρο που νομίζω ότι σε ελάχιστους αγώνες της Σούπερλινγκ βλέπουμε. 
 Ο Ιωνικός  ξεκίνησε το παιχνίδι ιδανικά, και στο 5΄ προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε κεφαλιά του Μειμάρογλου από εκτέλεση κόρνερ του Καραλή από τα αριστερά.
 Αυτό το γκολ όμως χαλάρωσε τον Ιωνικό, ενώ αντίθετα  ο Ηλυσιακός που έπαιζε σωστά και πειθαρχημένα βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει στο 27΄.
 Ο Πιπίνης εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ από τα αριστερά, και ο Ιωάννου με κεφαλιά από 20 μέτρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λέτσο που μάλλον  ήταν σε λάθος θέση.
Ο Ιωνικός δεν μπορούσε να βρεί ρυθμό, ενώ αντίθετα ο Ηλυσιακός στο 45΄  κατάφερε να κάνει το 1-2 με ωραίο σούτ του Κουντού.
 Στην επανάληψη ο Ιωνικός μπήκε φουριόζος, έκλεισε τον Ηλυσιακό,  στο 53΄ με τον Σαπαλίδη έχασε τρομερή ευκαιρία, το ίδιο στο 55΄ με τον Καμαρά και στο 60΄ ο Μάλτσι βρέθηκε έξω από την περιοχή του Ιωνικού έπιασε ένα φοβερό σούτ , στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ιωνικού για το 1-3.
 Μπροστά του ο Ιωνικός είδε να διαγράφεται η πρώτη του φετινή ήττα, όμως οι Νικαιώτες με καρδιά πρωταθλητή έκανα την μεγάλη ανατροπή.
 Στο 64΄ ο Καμαρά  από τα αριστερά, έσπασε την μπάλα   στην  καρδιά της άμυνας του Ηλυσιακού, κι εκεί ο Μάριος Αργυρίου με ωραίο πλασέ μείωσε σε  2-3, δίνοντας νέα τροπή στο παιχνίδι.
 Στο 77΄ ο Παντελίδης  προσπάθησε  από τα δεξιά να  βρεί τον Αργυρίου, με τον Πέττα να φαίνεται ότι θα καθαρίσει εύκολα την φάση, πλήν όμως η μπάλα πέρασε κάτω από τα  πόδια του κι ο Αργυρίου δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη  καθώς με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 3-3.
 Το γήπεδο πλέον είχε γείρει, για να φθάσουμε στο 84΄ όταν ο Αργυρίου από τα αριστερά  γέμισε στην καρδιά της άμυνας του Ηλυσιακού με τον  Καμαρά να πιάνει την  έξυπνη κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα λυτρώνοντας την Νεάπολη για το  ονειρικό 4-3.
 Πάντως ο Ηλυσιακός στα τελευταία λεπτά έψαξε την ισοφάριση, και στο 90΄ ο Μάλτσι με εξαιρετική ενέργεια απέφυγε  δύο παίχτες του Ιωνικού, έπιασε σουτ- κεραυνό, με τον Λέτσο,   να απογειώνεται  να βρίσκει την μπάλα με την άκρη των δαχτύλων του και να την στέλνει κόρνερ κρατώντας το  σπουδαίο 4-3.
 Από τον Ιωνικό του β΄ μέρους εκτός του κορυφαίου Αργυρίου διακρίθηκαν και οι Καμαρά, Πέεφ, Ζαφειρίδης, Μειμάρογλου
Από τον Ηλυσιακό καλύτεροι οι Μάλτσι, Ιωάννου, Κουντού
Πολύ καλή η διαιτησία του Κορδολαίμη( Ανατ. Αττικής)
 ΙΩΝΙΚΟΣ: Λέτσο, Προβατίδης, Μειμάρογλου, Παντελίδης, Ζαφειρίδης, Σικαλιάς ( 88΄ Βουρλούμης),  Καραλής ( 65΄ Ντούλιας), Σιμιτζής ( 30΄ λ.τρ Καμαρά),Αργυρίου, Σαπαλίδης, Πέεφ
 ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Σηφάκης,   Γραμματικάς,  Ρόπας,  Πιπίνης, Πέττας, Αμανατίδης, Μέξης, Κουντού(53΄ Τσίκας), Ιωάννου,  Μάλτσι, Κάλφας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου