Έγραψε ιστορία η Πύδνα-άτυχος ο Ιάλυσος

Την πιο λαμπρή σελίδα της ιστορίας της έγραψε σήμερα  η Πύδνα Κίτρους, στις τάξεις της οποίας ζουν ονειρικές στιγμές! Η ομάδα της ΕΠΣ Πιερίας αναδείχθηκε Κυπελλούχος Ερασιτεχνών, καθώς κέρδισε τον Ιάλυσο με 1-0 στον τελικό του θεσμού που φιλοξενήθηκε στο δημοτικό στάδιο Περιστερίου.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Αποστόλη Στύλου ήταν ο
Νίκος Ραπτόπουλος, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, αντικαθιστώντας τον Παυλίδη στο 67′, για να πετύχει στο 90′ το γκολ της νίκης με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ.
Η σπουδαία αυτή επικράτηση και η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν η καλύτερη δικαίωση στους κόπους του 44χρονου τεχνικού και των ποδοσφαιριστών του. Από την άλλη, άξιος αντίπαλος ήταν ο Ιάλυσος, ο οποίος μάλιστα είχε και τις καλύτερες ευκαιρίες στον αγώνα, αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα, όμως έτσι είναι η  μπάλα...
 Μάλιστα, στο 10′ ο Φυλακούρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Α. Αθανασίου, νωρίτερα όμως ο β’ βοηθός Ζησιμόπουλος τον είχε υποδείξει σε θέση οφσάιντ.
Στη μεγαλύτερη φάση που καταγράφηκε στο παιχνίδι, στο 69′ ο Παπαδημήτρης έπιασε την κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας, ο Αλυσανδράτος απέκρουσε σωτήρια, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Φονσέκα την έστειλε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι με προβολή.
Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν ισοδύναμες στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μικρά διαστήματα υπεροχής η καθεμιά, ενώ η ημίωρη παράταση φάνταζε ως η πιο αναμενόμενη εξέλιξη. Ωστόσο, ο Ραπτόπουλος είχε άλλα σχέδια…
 Καλή η διαιτησία του Α. Παππά( Αθηνών), Λάμπρου( Ανατ. Αττικής),Ζησιμόπουλου() Πειραιά)
ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ: Αλυσανδράτος, Λαζαρίδης, Κόλα, Δημητρίου, Κωτσιόπουλος, Πετρουζέλλης, Παυλίδης (67′ Ραπτόπουλος), Δήμας, Μακράκης (93′ Καραγκούνης), Κυπαρίσσης (73′ Χάμος), Καμπλιώνης
ΙΑΛΥΣΟΣ: Παπαδόπουλος, Α. Αθανασίου, Κοκκίνης, Παπαδημήτρης (91′ Πλύγκος), Φυλακούρης, Ρεκλείτης, Παφιάκης, Σπάρταλης (64′ Σταυλάς), Φονσέκα, Μαθιός, Μαρίνου (46′ Π. Αθανασίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου