Μπαρούτι - ξύλο και διακοπή στο Αιγάλεω


Οδομαχίες, συμπλοκές, πετροπόλεμος με τα ΜΑΤ- συλλήψεις και προσαγωγές στην ΓΑΔΑ
Από φοβερά επεισόδια  που οδήγησαν στην διακοπή του ντέρμπι στιγματίσθηκε η  σημερινή αναμέτρηση Αιγάλεω- Προοδευτικής, κι ενώ η ομάδα του Κορυδαλλού κέρδιζε με 1-0
Το κλίμα μύριζε μπαρούτι από νωρίς στο Στ. Μαυροθαλασίτης, και δεν κατέστη δυνατή να αποφευχθεί η έκρηξη ούτε από τις ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι το γήπεδο ήταν ζωμένο από 4 διμοιρίες των ΜΑΤ ενώ στην συνέχεια ήρθαν κι άλλες ενισχύσεις.
 Ωστόσο το ξεκίνημα του αγώνα σε καμμιά περίπτωση δεν προδίκαζε αυτό το φινάλε, αφού θα λέγαμε η αρχή ήταν η ιδανική για το Αιγάλεω!!
 Συγκεκριμένα στο 10΄ η Προοδευτική έμεινε με 10 παίχτες λόγω της αποβολής του γκολκήπερ Μένιου που ανέτρεψε ως τελευταίος παίχτης τον εφορμούντα επιθετικό του Αιγάλεω τον Σατύρου.
 Σωστή η απόφαση του διαιτητή Κατσικογιάννη ( Ηπείρου), με τους Προοδευτικάνους πάντως να  υποστηρίζουν ότι  στο ξεκίνημα της φάσης υπήρξε οφ- σάιντ που δεν σφυρίχθηκε.
Το Αιγάλεω που πατούσε καλύτερα σε αυτό το διάστημα είχε 3 καλές ευκαιρίες να προηγηθεί, στο 2΄ με σούτ του Σταύρου που εξουδετέρωσε ο Μένιος, στο 31΄ με κοντινό πλασέ του Ρούσσου που έφυγε άουτ.
 Η Προοδευτική με παίχτη λιγότερο όσο περνούσε η ώρα βρήκε πατήματα και ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσα στην τελευταία φάση του α΄ ημίχρονου, ο Τζανέτος μετά από φάση διαρκείας έπιασε ένα κεραυνό  έξω από την  μεγάλη περιοχή, παρενεβλήθη ο Μηλιώνης με το χέρι, με το ρέφερι να καταλογίζει το πέναλντι και την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μηλιώνη που πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, με τους Αιγαλεώτες να ζητούν το χέρι ως ακούσιο.
 Το πέναλτι εκτέλεσε ιδανικά ο Ατματζίδης κάνοντας το 0-1, και κάπου εκεί άναψε το φυτίλι.
 Κάπου εκεί η κατάσταση άρχισε να φορτώνει στην εξέδρα με τους περισσότερους από 1500 φιλάθλους  του Αιγάλεω, κι είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ηπειρώτης ρέφερι προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση έληξε το ημίχρονο, μισό λεπτό νωρίτερα., αφού είχαμε περίεργες κινήσεις στον περιβάλλοντα χώρο..
 Αφού μπήκαν οι δύο ομάδες για την επανέναρξη του β΄ μέρους, και στην συνέχεια οι διαιτητές, στην συνέχεια έκαναν πίσω, αφού διαπίστωσαν ότι εντός του αγωνιστικού χώρου είχε  μπεί φίλαθλοι του Αιγάλεω.
 Ο ρέφερι ζήτησε  να αποχωρήσουν, αλλιώς δεν ξεκίναγε το β΄ μέρος, τελικά κάτι φάνηκε πρός στιγμή ότι επιτεύχθη, όμως η συνέχεια ήταν  τραγική.
 Ανάμεσα στους παίχτες και τους παράγοντες των δύοπ ομάδων αρχικά υπήρξε διαπληκτισμός, στην συνέχεια ακολούθησε συμπλοκή, και στην συνέχεια  γενική εισβολή φιλάθλων εντός αγωνιστικού χώρου.
 Φιλάθλων  με  ρόπαλα κοντάρια  και καθ είδους αντικείμενα, με τους παίχτες να το βάζουν στα πόδια για τα αποδυτήρια  και να ακολουθούν  συμπλοκές με τα ΜΑΤ , εντός αγωνιστικού χώρου, ρίψη δακρυγόνων, συλλήψεις, ενώ  κατάσταση μεταφέρθηκε και στους γύρω δρόμους με  οδομαχίες πετροπόλεμο, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους οπαδούς των γηπεδούχων και εν συνεχεία προχώρησε σε προσαγωγές. Υπήρξαν συμπλοκές με την αστυνομία, όταν νεαροί φορώντας μαύρες κουκούλες, άρχισαν να εκτοξεύουν καδρόνια, μάρμαρα και πέτρες. Μεταξύ άλλων, προκάλεσαν υλικές ζημιές σε παρευρισκόμενα σταθμευμένα οχήματα.
Χρησιμοποιώντας κάδους απορριμμάτων, έστησαν οδοφράγματα διακόπτοντας την κυκλοφορία. Μάλιστα ακινητοποίησαν στη μέση της ασφάλτου ένα λεωφορείο του ΟΑΣΑ, στην κάθοδο της Θηβών στο ρεύμα προς Νίκαια.
 Τελικά με αυτά  και με αυτά αφού πέρασαν περίπου 3 ώρες από την διακοπή του ντέρμπι , ο διαιτητής κ. Κατσικογιάννης έκλεισε το ΦΑ. όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:" Κατά την είσοδο μας στον αγωνιστικό χώρο για το β΄ ημίχρονο διέκρινα φιλάθλους να έχουν εισέλθει  στον αγωνιστικό χώρο.
 Ζήτησα από τους παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας και την αστυνομία να τους απομακρύνουν, πράγμα που έγινε στην συνέχεια διέκρινα σύρραξη μεταξύ παιχτών και παραγόντων των δύο ομάδων, με τον δηλωμένο στο Φ.Α. παράγοντα της Προοδευτικής κ/.  Φωτιάδη να γρονθοκοπεί τον β΄προπονητή του Αιγάλεω κ. Κωνσταντινίδη.
 Ακολούθως είχαμε γενική εισβολή των φιλάθλων μες  ξύλα κοντάρια  κλπ στον αγωνιστικό και στην συνέχεια την επέμβαση της αστυνομίας.
 Κατόπιν αυτών  έκρινα ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί ο αγώνας και διέκοψα οριστικά τον αγώνα."
 Για την ιστορία να αναφέρουμε και τις συνθέσεις των δύο ομάδων
 ΑΙΓΑΛΕΩ: Τριανταφύλλου, Παπουτσής, Τζαφεράκος, Μηλιώνης, Ναυπλιώτης, Παπαθανασίου, Λοιζίδης,  Σταύρου, Ρούσσος, Πασάς, Κοκιναράς
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ;  Μένιος,  Τσαγκάρης, Μύρκος,  Ζίζηλας,  Παπανικόλας,  Μπέλερης,  Ζελέκου ( 11΄ Τράκας), Γιακούμπι, Σαμαράς, Τζανέτος, Ατματζίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου