Κουκουλοφόροι τα έκαναν "γιαλιά-καρφιά" στην κλήρωση τς Β΄ Εθνικής!!

Σκηνές ροκ σημειώθηκαν στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League, καθώς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 30 άτομα με κουκούλες εισέβαλαν στον χώρο της εκδήλωσης στο Αττικό Άλσος και προκάλεσαν ζημιές. Οι εισβολείς πέταξαν φωτοβολίδες, έσπασαν τραπέζια, πέταξαν καρέκλες και πέτρες, έσπασαν λάπτοπ δημοσιογράφων, ενώ έριξαν κάτω τις κάμερες. Οι παρευρισκόμενοι φώναζαν ότι υπάρχουν παιδιά στον χώρο, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τους αγνώστους από το κάνουν την επίθεσή τους.

 Από την επίθεση των αγνώστων, τραυματίστηκε ένας φωτογράφος, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές και στον χώρο του πάρκινγκ και σε αυτοκίνητα. Οι κουκουλοφόροι διέφυγαν πριν προλάβει να φτάσει στον χώρο η αστυνομία. Αμέσως αποχώρησαν από τον χώρο οι Γιώργος Γκιρτζίκης και Σπύρος Καλογιάννης, οι οποίοι ήταν τιμώμενα πρόσωπα στην εκδήλωση. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις αιτίες της επίθεσης είναι πως έγινε για να καθυστερήσει κι άλλο η έναρξη του πρωταθλήματος.
 

Σημειώνεται ότι στο ΚΑΤ διακομίστηκε ο φωτογράφος του INTIME, Στέλιος Βολιτάκης, ενώ σε τρεις ακόμα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
 
Η παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ στην κλήρωση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν η βασική αιτία για την επίθεση.
 
Ο Γιώργος Γκιρτζίκης ήταν αρκετά ψύχραιμος την ώρα της επίθεσης, είδε τον πανικό που προκλήθηκε στην είσοδο και για να μην βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο, πήδηξε τα προστατευτικά κάγκελα στον κήπο του μαγαζιού και στα λίγα λεπτά που εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια, κατάφερε να γλιτώσει.


Μετά το τέλος των επεισοδίων, επέστρεψε στο τραπέζι μαζί με άλλους παράγοντες και τον πρόεδρο της Football League, Στέλιο Σφακιανάκη, και ήταν αρκετά ταραγμένος. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ήταν ωμή βία. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που ευαγγελίζονται κάποιοι. Αυτή η επίθεση έγινε σε μια εκδήλωση, όπου υπήρχαν γυναίκες και παιδιά και παιδική χαρά δίπλα και πέταξαν καπνογόνα. Είναι σημαντικό να βλέπουμε όλες τις πλευρές γιατί τελικά θύμα είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο».
 
Δεν θέλησε να πει ποιοι μπορεί να έχουν υποκινήσει το επεισόδιο, παρότι βρέθηκε στον χώρο μετά την επίθεση, μπρελόκ με κλειδιά μηχανής, που ήταν συνδέσμου ομάδας.
Και μετά σε δηλώσεις που έκανε μπροστά στις κάμερες, ο Γκιρτζίκης είπε πως για τον ίδιο το βραβείο που πήρε σε αυτή την εκδήλωση, δε θα ήταν υπερβολή να πει, ότι είναι ισάξιο όλων των βραβείων που έχει παραλάβει όλα τα χρόνια που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, γιατί είναι μια τιμή που έρχεται σε καιρούς αμφισβήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου