Συγκλονιστικό 3-2 η Προοδευτική τον Ιάλυσο


 Καταπληκτικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες
Συγκλονιστικό παιχνίδι έγινε σήμερα το απόγευμα στην Νίκαια, ανάμεσα στην Προοδευτική και τον Ιάλυσο, με την ομάδα του Κορυδαλλού να πετυχαίνει τεράστια νίκη με 3-2 στα χασομέρια του αγώνα.
΄Ενα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι,που έκοβε κυριολεκτικά την ανάσα όσων βρέθηκαν σήμερα στην Νίκαια, ένα παιχνίδι  επιπέδου Α΄ Εθνικής, αφού το θέαμα ήταν χορταστικό.

 Δυστυχώς όμως η Προοδευτική που είναι στο ρετιρέ του 6ου ομίλου είχε ...δεν είχε στο πλευρό της 200 φιλάθλους( δεν κόπηκαν ούτε 100 εισιτήρια).
 Για το παιχνίδι τι να πούμε μπορεί να κέρδισε η Προοδευτική, όμως θα μπορούσε να κερδίσει κι ο Ιάλυσος, αφού ειδικά στο β΄ μέρος η μπάλα κινόταν πάνω - κάτω με ιλιγγιώδη ταχύτητα, και με τις φάσεις να εναλάσονται μπροστά στα καρέ των δύο ομάδων.
Η  ψυχωμένη Προοδευτική μπήκε φουριόζα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 8΄  με συρτό σούτ του Κουιρουκίδη που αιφνιδίασε τον γκολκήπερ Ανδρούτσο.
 Στο 16΄ ο Δηλαβέρης ελίχθηκε έξω από την περιοχή του Ιάλυσο, έπιασε ένα καλό σούτ που έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 27΄ ο Ιάλυσος άγγιξε το 1-1, όταν σπεσιαλίστας Φαβάλι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, πήδηξε πιό ψηλά ο Τσούπρος, πήρε την κεφαλιά που έφυγε μόλις άουτ.
 Ωστόσο η Προοδευτική στο 30΄  ανέβασε το σκορ σε 2-0 με ένα εξαιρετικό γκόλ  του Δηλαβέρη.
 μεσοεπιθετικός της Προοδευτικής  κινήθηκα από τα δεξιά έξω από την περιοχή του Ιάλυσου, έπιασε έν κεραυνό που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στοιν Ανδρούτσο για να γίνει το 2-0.
 Κι ενώ στο 40΄ η Προοδευτική θα μπορούσε να κάνει το 3-0 με ένα ασύλληπτο σούτ του Κανελόπουλου που έδιωξε σε κόρνερ ο Ανδρούτσος, αμέσως μετά ο Ιάλυσος  μείωσε σε 2-1.
 Ο Φαβάλι εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, πετάχθηκε ο  Μπεκλετζής και με  ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Προοδευτικής.
 Κι ενώ στο 47΄ ακυρώθηκε γκολ που σημείωσε ο Φαβάλι ως οφ- σάιντ, στο 51΄ ο Ιάλυσος που  στο πρώτο 15λεπτο έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, ισοφάρισε σε 2-2 με   απίστευτο γκολ του Φαβάλι.
 Ο μέσος του Ιάλυσου πήρε την μπάλα λίγω πιό κάτω από την σέντρα του γηπέδου και αριστερά, ντρίμπλαρε όποιον αντίπαλο  βρήκε μπροστά του, άλλαξε την μπάλα σχεδόν ταχυδακτυλουργικά  από το ένα πόδισ στο άλλο, και σχεδόν για να πλασάρει τον Μπαντίκο και να κάνει το 2-2.
 Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του Δελαπόρτα να απειλήσει για τον Ιάλυσο με ένα δυνατό συρτό σούτ που έφυγε μόλις άουτ, και κάπου εκεί η Προοδευτική, άρχισε να βρίσκει και πάλι τα πατήματα της, βοηθούμενη κυρίως με την είσοδο του Βλάχου.
 Στο 64΄ σούτ του Μπέλερη έδιωξε σε κόρνερ ο Ανδρούτσος, στο 80΄ ο Βλάχος από κοντά σούταρε για να δείξουν σε κόρνερ οι αμυντικοί του Ιάλυσου, ενώ στο 85΄ ο Φαβάλι έφυγε μόνος στην κόντρα , φάτσα με τον Μπαντίκο, με τον τελευταίο να προλαβαίνει και να αποσοβεί τον κίνδυνο.
 Για να φθάσουμε στο 90΄και κάτι, όταν ο Βλάχος ξεχύθηκε από τα δεξιά  για να γυρίσει την μπάλα στο πίσω δοκάρι, εκεί βρέθηκε ο Πέππας, που έπιασε το σούτ, για να παρεμβληθεί ο Αρχοντούλης και να βρεί την μπάλα όσο χρειάσθηκε  για να  αλλάξει η μπάλα πορεία και να καταλήξει στα δίχτυα του Ιάλυσου και να γίνει το 3-2 μέσα σε αποθέωση των Προοδευτικάνων.
 Κι έτσι ο Αρχοντούλης , άλλοτε άσσος της Προοδευτικής που τιμήθηκε πρίν τον αγώνα με αναμνηστική πλακέτα, αποδείχθηκε ο μοιραίος παίχτης του ντέρμπι.
 Από την  Προοδευτική ξεχώρισαν  οι Μπέλερης, Ντάλλας,  Μπαντίκος, Παπανικόλας,  Δηλαβέρης κι ο Βλάχος από τον Ιάλυσο εκτός του πολύπειρου  Φαβάλι άρεσαν β και οι Δελ,απόρτας,  Κμαπλιώνης, Ρεκλείτης. 

 Πολύ καλή η διαιτησία του Ι. Καλογερόπουλου ( Αθηνών)
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μπαντίκλος,Πολιανίδης 9 74΄ Τσζαραούσης), Καλαιτζίδης, Ζίζηλας, Παπανικόλας, Χρήστου( 58 ΄Βλάχος), Κουιρουκίδης, Μπέλερης, Καννελόπουλος) 85΄ Ζαχαράτος), Ντάλλας, Δηλαβέρης( 67΄ Πέππας)
 ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Χριστόφ( 32΄ Μπεκλετζής,86΄ Σπάρταλης), Τσούπρος, Σταυλάς,  Αρχοντούλης,  Ρεκλείτης, Παφιάκης, Καμπλιώνης, Πόποβιτς, Δελαπόρτας, Φαβάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου