Κυπελλούχος ο Ο.Φ.Ιεράπετρας, 2-0 την Νίκη Βόλου

Με 10 η Νίκη από το 2΄- σοκαριστικός τραυματισμός του Καραγιάννη στο ίδιο λεπτό!!
O O.Φ.Ιεράπετρας στέφθηκε κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδος κερδίζοντας στον τελικό που διεξήχθη σήμερα στο Κερατσίνι την Νίκη Βόλου με 2-0, σε ένα παιχνίδι που στράβωσε πολύ νωρίς για τους Βολιώτες, ενώ επιφύλασε και μιά φρικτή  εμπειρία για τον άτυχο ποδοσφαιριστή του ΟΦΙ τον Ηλία Καραγιάννη.
 Μέσα σε μιά φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 1.000
θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο ( κάπου 500 Βολιώτες και 250 φίλοι του ΟΦΙ), είχαμε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, πάθος  ένταση, ενώ  στιγματίσθηκε από την φάση του 2΄.
 Στη φάση λοιπόν που σημάδεψε τον Τελικό, αφού από σέντρα του Μπλέντι από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από την άμυνα της Νίκης και στο πίσω δοκάρι ο Ζιώγας «γκρέμισε» τον Ντιατά, που ήταν φάτσα με το γκολ. Ο  διαιτητής Μπακογιάννης έδωσε το πέναλτι και την κόκκινη στον αριστερό μπακ της Νίκης,αυτό όμως που σόκαρε άπαντες ήταν ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Ηλία Καραγιάννη, που στο ξεκίνημα της φάσης, βρέθηκε στο  έδαφος  , σφαδάζοντας μετά από σύγκρουση με τον Ντηνιωτάκη.
Το παιχνίδι διακόπηκε για  περίπου 15 λεπτά , στο γήπεδο μπήκε το ασθενοφόρο που παρέλαβε τον άτυχο Καραγιάννη  οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο ΑΤΤΙΚΟ και στην συνέχεια στο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ, έχοντας υποστεί διπολικό κάταγμα Κνήμης Περόνης,  και αργά το βράδι για  υποβαλόνταν σε χειρουργική επέμβαση.
Ο  πρώην ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, ο Μάριος Παπαδόπουλος, έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα, και με άψογο  πλασέ τον άνοιξε το σκορ μέσα σε τρελά πανηγύρια για τους  φίλους της Ιεράπετρας.
Από εκεί και πέρα η Νίκη Βόλου με αριθμητικό μειονέκτημα, προσπάθησε ωστόσο ήταν δύσκολο να κάνει ζημιά στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του ΟΦ.Ι εράπετρας.
Στο 19’ ο Αναστασίου εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της Ιεράπετρας, προχώρησε, αλλά το σουτ από θέση μέσα της περιοχής ήταν άστοχο και χωρίς δύναμη.  
Στο 23’ πάλι από μπαλιά από την αριστερή πλευρά στο πίσω δοκάρι, ο Μίγγας έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε δυνατά ανάμεσα από μικρή περιοχή και πέναλτι, αναγκάζοντας σε πολύ δύσκολη απόκρουση του Τζήμα σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τα αριστερά πάλι στο πίσω δοκάρι, με τον  Μπλέντι να κάνει κεφαλιά στην κλειστή γωνία του Τζήμα, που απέκρουσε, αλλά ο παίκτης της Ιεράπετρας πήρε το ριμπάουντ, για να σουτάρει από κοντά και πλάγια δεξιά πάνω στον Χρ. Καρτσαμπά. 
Κι ενώ η Νίκη Βόλου έψαχνε το γκολ, της ισοφάρισης, στο 32΄  ήρθε το 2-0, αφού στο 32’ ο  Γιάννης Κορέτα κέρδισε μιά κόντρα 'έξω από την  περιοχή της Νίκης, με τον 26χρονο φορ να προχωράει και  ανενόχλητος μέσα στην περιοχή και ψύχραιμα με το δεξί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα,  με τον επίσης πρώην άσσο της Νίκης να μην πανηγυρίζει το γκλολ.
Στο 45’ ο Ντινιωτάκης  με ωραία ατομική ενέργεια  και αφού διείσδυσε από τα αριστερά, έφτασε με τη δύναμη και την έκρηξή του μέσα στη μικρή περιοχή, πλάσαρε, αλλά λίγο πριν τη γραμμή έδιωξε ο Μπλέντι, αποτρέποντας το 2-1. Στο 45+8 πάλι ο Ντινιωτάκης έκανε την προβολή πιεζόμενος στη μικρή περιοχή μετά από ψαλιδάκι του Ιορδανίδη, αλλά ο Πρίφτι απέκρουσε σωτήρια.
Το δεύτερο μέρος
Στο 46’ ο Μάριος Παπαδόπουλος έφυγε στην κόντρα , αλλά σούταρε από μακριά στην αγκαλιά του Τζήμα, ενώ στο 50΄ έχουμε μεγάλη φάση για τη Νίκη με τον Τζάθα μετά από ατομική προσπάθεια να πλασάρει από θέση μέσα αριστερά ελάχιστα άουτ από το απέναντι δοκάρι.
Στο 56’ ο Πρίφτι βγήκε γρήγορα στο ύψος της περιοχής, προλαβαίνοντας τον Ντινιωτάκη με τα πόδια και οκτώ λεπτά αργότερα ο Ντιατά βρήκε ανοιχτό γήπεδο, προχώρησε, αλλά στο τετ-α-τετ ο Τζήμας με τα πόδια τον νίκησε, έχοντας βγει στα όρια της περιοχής του. 
Ήταν μία κλασική φάση για την Ιεράπετρα, που από το πρώτο λεπτό της επανάληψης, αν και με αριθμητικό πλεονέκτημα, μπήκε με τη λογική της διαχείρισης και να μην κινδυνεύσει με τη μείωση του σκορ.
Η Βολιώτικη ομάδα προσπάθησε όσο μπορούσε, είχε κάποιες τελικές προσπάθειες, που δεν ανησύχησαν τους Κρητικούς,  ενώ στο 70΄   έχασε και τον Ντηνιωτάκη που τραυματίσθηκε κι έγινε αναγκαστική αλλαγή.
Ωστόσο  στο τελευταίο πεντάλεπτο η Ιεράπετρα απείλησε και με τρίτο τέρμα. Αρχικά στο 87’ ο Ουζούνογλου «έσπασε» ωραία από τα δεξιά για τον Ντιατά, αλλά ο Παπαδήμας πρόλαβε την κατάλληλη στιγμή να βάλει την προβολή στο επικίνδυνο πλασέ του Σενεγαλέζου, διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 89’ ο Τζήμας έδιωξε δύσκολα το σουτ του Μπιταξή μέσα από την περιοχή του, ενώ η τελευταία φάση του αγώνα ανήκε στη Νίκη, με τον Ιορδανίδη στο 92' να χάνει σημαντική ευκαιρία, όταν σούταρε από θέση βολής εντός περιοχής μετά από τροφοδότηση του Μέτσε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.
 Αρκετά καλή η διαιτησία του  Μπακογιάννη (Αθηνών), Γιαννίκος( Πειραιά), Δέτση( Αθηνών), που όπως αποδείχθηκε είχαν να διαχειρισθούν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με τον φίλαθλο κόσμο της Νίκης να είναι ιδιαίτερα δύσπιστος, κι άδικος με το διαιτητικό τρίο.
Από την σπουδαία ομάδα της Ιεράπετρας δεν υπάρχουν υστερήσαντες, ωστόσο  ξεχώρισαν οι Κορέτα, Μ. Παπαδόπουλος,  Πρίφτι, Ντιατά,  Μπλέντι, από την Νίκη Βόλου,  άρεσαν οι Λάιος, Ντηνιωτάκης, Αναστασίου,Ιορδανίδης.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ : Τζήμας, Λάιος, Ζιώγας, Χρ. Καρτσαμπάς, Κοντοές (46’ Βουρδάκης), Βέργος, Μέτσε, Ιορδανίδης, Τζάθας (78’ Αλ. Καρτσαμπάς), Ντινιωτάκης (70’ λ. τρ. Παπαδήμας), Αναστασίου
ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ : Πρίφτι, Πηγιάκης, Καραγιάννης (12’ λ. τρ. Μίγγας, 82’ λ. τρ. Πυθαρούλης), Κορομηλάς, Τσελέπης, Πετάσης (62’ Μπιταξής), Μπλέντι, Ουζούνογλου, Ντιατά, Μ. Παπαδόπουλος, Κορέτα (66’ λ. τρ. Κωνσταντίνου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου