Καμμιά αλλαγή στην Γ΄ Εθνική..

Καμμιά αλλαγή δεν  θα υπάρξει στον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής της ερχόμενης περιόδου 2019-2020, παρά το ότι κάποιες ενώσεις  με αιτήματα τους πρός την ΕΠΟ ζητούσαν την αύξηση των ομίλων, δημιουργία καθαρά Κρητικού ομίλου κλπ.
 Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ήδη έχει ετοιμάσει την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, όπου μεταξύ άλλων
ανεφέρεται ότι  το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 8 ομίλους  των 14 η 13 ομάδων,  και συνολικά θα ανέβουν στην Β΄ Εθνική μόνο 4 ομάδες( οι 8 πρωταθλήτριες θα δώσουν αγώνες μπαράζ).
 Συνολικά στα τοπικά πρωταθλήματα θα υποβιβασθούν όσες ομάδες ανέρχονται - δηλαδή 56 ομάδες-περί της 7 ομάδες από κάθε όμιλο( εκτός φυσικά  άν έχουμε αποχωρήσεις ομάδων που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή).
 Ως εκ τούτου  τα αιτήματα ενώσεων πρός την ΕΠΟ δεν θα απασχολήσουν την προσεχή Γ.Σ. της Ομοσπονδίας, αφού θα είναι εκτός ημερησίας Διάταξης.
Όπως αντιλαμβάνεται κανείς το αγκάθι του νέου πρωταθιλήματος αφορά τους ομίλους στους οποίους θα συμπεριληφθούν οι νησιώτικες ομάδες που για την νέα περίοδο προβλέπονται  γύρω στις 17( Κρήτη, Αιγαίο).
 Στις προθέσεις της Επιτροπής είναι οι νησιώτικες ομάδες να μοιρασθούν σε 3 η και σε 4 ομίλους, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι  π.χ. οι 9 Κρητικές ομάδες θα διασπασθούν, όπως και οι 8 ομάδες του Αιγαίου( είναι πιθανό ότι τελικά θα είναι μόνο 6 αφού οι πρωταθλήτριες Χίου , Σάμου , Κανάρης Νενήτων,  Α.Ε. Βαθύλου/Πανσαμαικός)δεν προτίθενται να δηλώσουν συμμετοχή.
 Έτσι για να  υπάρχει μιά πρώτη εκτίμηση, για τις 4 Πειραικές ομάδες ένα σενάριο  είναι να συμπεριληφθεί σε ένα όμιλο μαζί με τις 4 ομάδες της Ανατ. Αττικής,την μία της Δυτ. Αττικής,  και τις  5 Ηρακλείου& Λασιθίου( Αναγ. Ιεράπετρας, Ηρόδοτος, Πόρος,Ατσαλένιος, Γιούχτας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου