Επική ανατροπή ο Εθνικός 2-1 το Μοσχάτο στο 97΄

 Έσπασαν καρδιές στην Καλλιθέα
Φοβερό παιχνίδι έγινε σήμερα στο Ελ Πάσο της Καλλιθέας- κεκλεισμένων των
θυρών, ένα παιχνίδι που έσπαζε καρδιές, ένα παιχνίδι που κέρδισε με δραματικό τρόπο ο Εθνικός με 2-1, ένα παιχνίδι που  όμως εύκολα θα μπορούσε να είχε κερδίσει και το Μοσχάτο.

 Η ουσία βέβαια είναι ότι ο Εθνικός με  ψυχή στα τελευταία λεπτά, βρήκε τον  τρόπο να  γυρίσει το παιχνίδι  και να φθάσει στην νίκη που τον φέρνει πολύ κοντά στην παραμονή στην κατηγορία.
 Το Μοσχάτο μπήκε φουριόζο στον αγώνα κι είχε ένα 15λεπτο εκρηκτικό,  στο 6΄ τεράστια ευκαιρία με σούτ του Ροζάλες με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών του Εθνικού και να καταλήγει κόρνερ, με τους Μοσχατιώτες να ανοίγουν  το σκορ στο 13 με ένα καταπληκτικό σούτ του Κορνελάτου σχεδόν από τα 40 μέτρα Ο με την μπάλα να βρίσκει την αριστερή κάθετη δοκό πρίν καταλήξει στα δίχτυα.
Ο Εθνικός στο α΄ μέρος είχε ένα καλό φάουλ του Λαζαρίδη στο 33΄ που απέκρουσε ο Κακοσαίος, ενώ  στο 38΄ ο Τριμμάτης από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κακοσαίο σουτάροντας χλιαρά πάνω του.
Στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε φωτιά  με τον Εθνικό να πιέζει ασφυκτικά να δημιουργεί ευκαιρίες, ωστόσο οι μεγάλες φάσεις ανήκαν  στο Μοσχάτο τουλάχιστον  μέχρι το 75΄.
Μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό  54΄ με σούτ του Τσιντώνη να φεύγει μόλις άουτ, ενώ στο 57΄ σε φάση διαρκειας στα καρέ του Μοσχάτου  με τον τερματοφύλακα πεσμένο στο έδαφος οι Μοσχατιώτες ζήτησαν  από το ρέφερι  Κατοίκο να διακόψει το παιχνίδι πρίν απειληθούν με την ισοφάριση , για να έχουμε ένταση στην συνέχεια, σύρραξη και να αποβληθεί ο Κατίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
 Κι ενώ όλος ο Εθνικός  ήταν μπροστά , βγήκε στην κόντρα ο Ψυχογιός,  για να φθάσει φάτσα με τον νεαρό γκολκήπερ Χαλκίδη( είχε πάρει την θέση του Πάντου που τραυματίσθηκε), με τον φορ του Μοσχάτου να πλασάρει πάνω του.
 Νέα τρομερή ευκαιρία για το Μοσχάτο όταν ο Πασαλίδης στην κόντρα έβγαλε μόνο τον Ψυχογιό με τον Χαλκίδη, με τον επειθετικό του Μοσχάτου να πλασάρει απελπιστικά άουτ, ενώ  μεγάλη ευκαιρία είχε και ο Εθνικός στο 70΄ με τον Γκέτσι.
Όμως δύο λεπτά αργότερα  ο Τριμμάτης  κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ρέτζο που είδε δεύτερη κίτρνη κάρτα κι αποβλήθηκε αφήνοντας το Μοσχάτο με 9 παίχτες-, όμως ο Τριμμάτος που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει το νεαρό Κακοσαίο που απέκρουσε.
Κι ενώ ο Εθνικός στο 78΄πέτυχε γκολ με τον Τριμμ΄πατη που ακυρώθιηκε ως οφ- σάιντ στο  81΄ έμεινε με 10 παίχτες λόγω της αποβολής του Νταούλια με δεύτερη κίτρινη.
Παρόλα αυτά , με το παιχνίδι να παίζει στο 1/3 του γηπέδου, τον Εθνικό  να αναζητά με πάθος την ισοφάριση  και πάλι το Μοσχάτο στην κόντρα, να απειλεί για το 0-2 με τον Νιζάμη, όμως η ισοφάριση ήρθε στο 88΄  με σούτ του προωθημένου Ευαγγέλου.
 Για να φθάσουμε στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων με τον Εθνικό να αγγίζει το 2-1 με  ασύλληπτη κεφαλιά του Πετρόπουλου, με την μπάλα να  βρίσκει την οριζόντια δοκό, να σκάει κάτω, και να διώχνουν οι αμυντικοί του Μοσχάτου- οι Εθνικοί ζητούσαν ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή.
 Για να  πάμε στο 97 σε φάση διαρκείας στα κερά το Μοσχάτο ο προωθημένος Πεχλιβανίδης  με σούτ από πλάγια θέση  λύτρωσε τον Εθνικό γράφοντας το απίστευτο 2-1.
 Ο Πεχλιβανίδης που λίγια λεπτά  είχε συγκρουσθεί στον αέρα με τον Ψυχογιό, να χτυπάει σοβαρά ο ίδιος στο πρόσωπο( διακόπηκε το ματς για 4 λεπτά),  όμως να συνεχίζει αναγκαστικά αφού ο Εθνικός είχε κάνει όλες του τις αλλαγές.
  Με λάθη η διαιτησία του Κατοίκου( Αθηνών)
 ΕΘΝΙΚΟΣ: Πάντος(32′ λ.τρ. Χαλκίδης), Νταούλια, Σκεντεράϊ, Ευαγγέλου, Μουσταφίδης, Λώλος(56΄ Πεχλιβανίδης), Γκέτσι, Παυλής(46΄ Ντάγκρας), Τριμμάτης, Λαζαρίδης(76΄ Πετρόπουλος), Τσιντώνη.
ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Κακοσαίος, Σταύρου, Ζιώγας, Μπέρτσος, Ρέτζος, Κατίδης, Ψυχογιός, Βινίσιους(98′ Γαβαλάς), Κορνελάτος, Πασαλίδης(75′ Μπιλίμπασι), Ζελέκου( 58′ Νιζάμης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου