Στην Super League ο θρυλικός Ιωνικός

 Στην Super League επιστρέφει ο Ιωνικός μετά από 14 χρόνια με τους Νικαιώτες

να επικρατούν στο παιχνίδι της χρονιάς του Εργοτέλη με 2-1, παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 0-1.

 Ο ιστορικός Ιωνικός έτσι κατέκτησε το

πρωτάθλημα και καταφέρνει κάτι που   ελάχιστα σωματεία πέτυχαν.

 Μέσα σε 3 χρονιές να πετύχει τρείς σερί ανόδους και από την Γ΄ Εθνική, του χρόνου θα βρίσκεται στα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου.Οι Νικαιώτες μετά από μια συγκλονιστική μάχη πήραν το τρίποντο που ήθελαν με τρομερή ανατροπή και πρωταγωνιστή για ακόμα μια φορά τον  απίστευτο Γιώργο Μάναλη ο οποίος πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 81′.

 Ο Ιωνικός με πάθος ρίχθηκε νωρίς στην  μάχη ζητώντας το γκολ, χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει την μεγάλη φάση στο α΄ μέρος, εκτός αυτής του 30΄, όταν ο Κατσιμήτρος έκανε τρομερή απόκρουση στην προβολή του Κουιρουκίδη με την φάση πάντως να μην είναι ως μη γενόμενη, αφού  υποδείχθηκε οφ -σάιντ ο επιθετικός του Ιωνικού.

 Ωστόσο στο 42' ο Κουιρουκίδης φάνηκε να ανατρέπεται  μέσα στην περιοχή από τον Μπάτζιο, όμως ο ρέφερι Φωτιάς έδειξε κόρνερ αντί για πέναλτι προκαλώντας τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Στο 52′ ο Κουιρουκίδης δεν βρήκε την μπάλα σε ανάποδο ψαλίδι, ενώ ο Εργοτέλης βρήκε τρόπο να σκοράρει στο 60′, όταν Κοκκίνης βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 0-1.

Ο Ιωνικός ισοφάρισε ομως μετά από απίστευτο λάθος του Κατσιμήτρου που έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Μουμίν σε φάση διαρκείας από κοντά  έκανε το 1-1 στο 75′. Είχε προηγηθεί αποβολή του Τσέλιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα  για φάουλ πάνω στον Μάναλη, με τον Πλατέλα να το εκτελεί και τον Κατσιμήτρο να  κάνει λάθος σε μιά σχετικά εύκολη φάση.

 Ο Ιωνικός με παίχτη παραπάνω, πίεσε ασφυκτικά,  και στο τέλος χτύπησε ο συνήθης ύποπτος Γιώργος Μάναλης, βάζοντας φωτιά  στην Νίκαια.

 Στο 81΄ ο Πλατέλας ελίχθηκε από τα αριστερά γύρισε την μπάλα στην  καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη, ο Ρόλε δεν βρήκε την μπάλα όπως και ο Κάστρο, με τον Μάναλη να  βρίσκει την μπάλα όπως την ήθελε και με το αριστερό να  την στέλνει στα δίχτυα, για να ακολουθήσει πανδαιμόνιο από τους πανηγυρισμούς των Νικαιωτών.

 Με λάθη η διαιτησία του Φωτιά( Πέλλας)

ΙΩΝΙΚΟΣ: Αναγνωστόπουλος, Αμπούντ-Ομάρ, Σινγκ (67′ Πλατέλλας), Παπαγεωργίου, Κύργιας, Κοτσώνης (22′ λ.τ Μουστάκης (67′ Μάναλης), Γκοτσούλιας, Μουμίν, Ματσούκας, Ρόλε, Κουϊρουκίδης (67′ Κάστρο).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Σερβιλάκης (65′ Ποζατζίδης), Πέϊος, Τσέλιος, Κόλα, Άμπι (54′ Μπουτσάκης), Μπουρσέλης (84′ Πατρινός), Κόνραντ (54′ Κοκκίνης), Μανουσάκης (84′ Κούατενγκ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου