Συγκλόνισε η Προοδευτική στο ηφαίστειο του Κορυδαλλού

Δίκαια 2-0 τον Εθνικό σε φανταστική αμτόσφαιρα

Δεν χάνει με τίποτε πλέον η Προοδευτική τον τίτλο στον 6ο όμιλο μετά την
τεράστια νίκη με 2-0 στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου με τον Εθνικό, παρουσία 3000 φιλάθλων της Κορυδαλιώτικης ομάδας που δημιούργησαν μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα.

 Μια ατμόσφαιρα που θύμισε τις μεγάλες  στιγμές  του παρελθόντος της ιστορικής βυσσινί ομάδας.

 Η Προοδευτική με παίχτες που δάγκωναν δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Εθνικό, που μόνο μετά το 2-0 αντέδρασαν χωρίς και πάλι να  ανησυχήσουν ιδιαίτερα  την άμυνα της Προοδευτικής.

 Η Προοδευτική χωρίς να παίξει ιδιαίτερη καλή μπάλα, είχε  παίχτες με, ψυχή, πάθος , δύναμη επικρατώντας ολοκληρωτικά των  αντιπάλων που δεν μπόρεσαν  να αντιπαρέλθουν.

 Πρέπει ωστόσο να  σημειώσουμε η παθιασμένη  παρουσία των φί΄λων της Προοδευτικής σε καμμιά περίπτωση δεν ξέφυγε, μετα βεγγαλικά τα καπνογόνα τα βαρελότα, τα τραγούδια και τα συνθήματα.

 Η Προοδευτική πίεσε από την αρχή δημιούργησε ορισμένες φάσεις με καλύτερη αυτή του  31΄ όταν ο Τσαφταρίδης με σουτ από καλή θέση  θέση δεν κατάφερε να παραβίαση την εστία του Μουζάκη, μετά από σωτήρια παρέμβαση των αμυντικών του Εθνικού!

 Το γκολ  ήρθε στο 36΄  όταν ο Τσαφταρίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, με τον προωθημένο Πατσατζόγλου να κερδίζει την μπάλα να στοπάρει και με σούτ εξ'΄ επαφής  να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε αποθέωση από τον κόσμο της Προοδευτικής, με το γήπεδο να θυμίζει "Μπομπονέρα"

 Στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου (47΄ )ήρθε το 2-0, όταν ο Τσαφταρίδης  ελίχθηκε από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Εθνικού ο Κρητικός έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Μουζάκης και στη συνέχεια ο Κυριαζής πήρε το… ριμπάουντ και με υποδειγματικό πλασέ έκανε το 2-0!

 Κάτι προσπάθησε να κάνει ο Εθνικός που απείλησε μόνο με στημένες φάσεις, 59′ εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο με τον Χαλκίδη να αποκρούει στην κλειστή του γωνία, ενώ στο 89′ , και στο 90΄  εκετελέσεις φάουλ του Σουμπίνιο δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα .

Πολύ καλή η διαιτησία του Γιαννούλα ( Δωδ/σων)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Χαλκίδης, Αλεξίου, Δημακάκος (53′ Παρασκευόπουλος), Πατσατζόγλου, Βοσνακίδης, Μεγαρίτης, Τσαφταρίδης (62′ λ.τ Νάστος), Θεοδωρίδης (62′ Ραχίμ), Κρητικός, Κυριαζής, Ποτουρίδης (82′ λ.τ Μακρίδης).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μουζάκης, Νταούλιας (85′ Κώστας), Ζωγραφάκης (46′ Σουμπίνιο), Παπαγγελής, Νικολόπουλος, Παντελίδης, Μπέλερης (56′ Χαρίτος), Ζαχαράκης (46′ Λύγκος), Ντάφλας, Φερναντίνιο, Σάμιος (85′ Δώδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου