'Εσπασαν καρδιές στο κλουβί - χρυσό 1-1 ανόδου η Προοδευτική

Έσπασαν καρδιές στον Κορυδαλλό και η αδρεναλίνη χτύπησε ταβάνι μέχρι ο Στέλιος Κρητικός
να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης που ουσιαστικά χάρισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας στην Προοδευτική στο φινάλε του πρωταθλήματος στο 1-1 με τον Πανελευσινιακό.

Η Προοδευτική μπήκε φουριόζα στο γήπεδο  έχοντας την  ένθερμη συμπαράσταση 2500 φιλάθλων της, έκλεισε στα καρέ του τον Πανελευσινιακό, όμως στο 15΄  σε ανύποπτηξ φάση η ομάδα της Ελευσίνας πέτυχε το γκολ που πάγωσε το γήπεδο.

 Ο Λάμπρου από μακρινή και πλάγια θέση επιχείρησε σέντρα  η μπάλα πήρε ύψος, ο Χαλκίδης  αιφνιδιάσθηκε, και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για το 0-1, σκορ που έδινε τον τίτλο του πρωταθλητή στον Πανελευσινιακό!

 Παρόλα αυτά η Προοδευτική σεν το έβαλε κάτω, κι έψαξε την ισοφάριση

Σούτ  του Θεοδωρίδη  στο 19΄  πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 25′ η Προοδευτική έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν μετά από γέμισμα του Ποτουρίδη ο Κρητικός βρήκε τον Κυριαζή, όμως αυτός από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

 Η λύτρωση για τη  Προοδευτική ήρθε στην εκπνοή του α΄ μέρους, όταν Κρητικός έσπασε την άμυνα των φιλοξενουμένων, κράτησε τη μπάλα και με παλικαρίσιο τελείωμα έκανε το 1-1, βάζοντας  φωτιά στο γήπεδο από τους έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι  πήραν και πάλι  τα ηνία του αγώνα και να ψάχνουν ένα δεύτερο γκολ που θα τους εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά. Ο ρυθμός ωστόσο ήταν αρκετά πιο χαμηλός σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, καθώς οι ισορροπίες στην αναμέτρηση ήταν λεπτές και οι δύο ομάδες έπρεπε να είναι επιφυλακτικές καθώς ένα τέρμα θα τις έβαζε με την πλάτη στον τοίχο.

Στο 57′ το πλασέ του Κυριαζή από πλάγια θέση πέρασε άουτ, όπως και το σουτ εκτός περιοχής του Ερέρα στο 75΄.  Η Προοδευτική κρατούσε τον Πανελευσινιακό μακριά από την περιοχή της, προσπαθώντας να διαχειριστεί το σκορ που τις έδινε τον τίτλο. Στο 63΄ ο γκολκήπερ Γκλώτσος μόλις που πρόλαβε τον εφορμούντα Μακρυγιάννη,   ενώ στο τέλος  λίγο έλειψε να έχουμε και το 2-1 όμως ο Γκλώτσος απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Τσιαβού.

 Το φινάλε ήταν λυτρωτικό για την ιστορική ομάδα του Κορυδαλλού, αφού ο πόντος ήταν αρκετός για την στέψει πρωταθλήτρια στον 6ο όμιλο και πλέον να 'έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την  άνοδο στα μπαράζ που θα ακολουθήσουν .

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Χαλκίδης, Αλεξίου, Παρασκευόπουλος( 65΄ Δημακάκος), Πατσατζόγλου, Βοσνακίδης, Μεγαρίτης, Ποτουρίδης, Μακρυγιάννης( 75΄ Μακρίδης), Κρητικός, Θεοδωρίδης(79΄Μακρής),Κυριαζής( 79΄ Τσιάβος).

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ : Γκλώτσος, Μανδαμαδιώτης, Λάμπρου, Συριόπουλος, Παπατζίκος, Λώλος, Αντωνακόπουλος, Μπούσης, Σεκούμπα, Ερέρα, Μουσκάι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου