Για γέλια.. πνιγήκαμε σε δύο κουταλιές χιόνι!!!

Παραλίγο  να κάνουν Πρωτοχρονιά μέσα στα αυτοκίνητά τους εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό εκατοντάδες οικογένειες, που από το μεσημέρι παρέμειναν στα Ι.Χ. τους ακινητοποιημένοι σε ένα μήκος 25 χιλιομέτρων, από το Αχλάδι της Φθιώτιδας μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους της Μαγνησίας, δηλαδή από το 245ο χλμ έως το 270ο χλμ της εθνικής οδού Λαμίας-Λάρισας.

Εδώ και 20 μέρες περιμένουμε τον χιονιά..αλλά  φαίνεται ότι αδυνατούμε να κάνουμε τα βασικά, κοινώς με δύο κουταλιές χιόνι .. πνιγήκαμε, κόπηκε η Ελλάδα στα δύο!!!
Μόλις πρίν από λίγο  άρχισαν να απεγκλωβίζονται σιγά-σιγά τα εκατοντάδες εγκλωβισμένα αυτοκίνητα από τα  εκχιονιστικά μηχανήματα και  δόθηκε η δυνατότητα το απόγευμα να διοχετευθεί η κυκλοφορία από Λαμία προς Λάρισα και Βόλο από το 242ο km, στη διασταύρωση Ραχών, μέσα από το παράπλευρο οδικό δίκτυο. Στη συνέχεια από τον κόμβο της Πελασγίας απεγκλωβίστηκαν τα αυτοκίνητα που ήταν εγκλωβισμένα στο τμήμα από Αχλάδι μέχρι Πελασγία και η κίνηση διοχετεύτηκε στο παράπλευρο οδικό δίκτυο.
Παράλληλα, απέδωσαν και οι προσπάθειες που καταβάλλονταν να απομακρυνθούν τα προβλήματα στο 260ο χλμ στους Αγίους Θεοδώρους, και πριν λίγο ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις και αποκαθίσταται σιγά-σιγά η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο Λαμίας-Λάρισας. Ωστόσο τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αλυσίδες.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Lamiareport.gr μόλις άρχισε να ομαλοποιείται η κατάσταση στους Αγίους Θεοδώρους στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί για πολλές ώρες, άρχισαν να κινούνται, δίπλωσε και πάλι νταλίκα το ύψος των Αγίων Θεοδώρων, αυτή τη φορά όμως στο ρεύμα προς Αθήνα. Διερχόμενοι οδηγοί κάνουν λόγο για μεγάλες ουρές στην εθνική οδό στα όρια Φθιώτιδας – Μαγνησίας. Πολλοί από αυτούς φοβούνται ότι θα κάνουν Πρωτοχρονιά στο δρόμο.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι απευθυνόμενοι «πνίγηκαν σε μια κουτάλια νερό» και με το λίγο χιόνι που έπεσε κόπηκε η Ελλάδα στα δυο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό για τα φορτηγά αυτοκίνητα και τα μεγάλα οχήματα που έχει εφαρμοστεί με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας.
Σε ό,τι αφορά το δρόμο Λαμίας-Δομοκού δίδεται μια πραγματική μάχη για να παραμείνει ανοιχτός, ενώ η κυκλοφορία συνεχίζεται μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα Ι.Χ.
Σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες επικρατεί μια ύφεση στην Ανατολική Φθιώτιδα και τη Δυτική Φθιώτιδα, ενώ αντίθετα έντονα παραμένουν τα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή του Δομοκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου