Μικρό προβάδισμα ο Ιωνικός 1-1 με Εθνικό στην Καλλιθέα

 Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το ντέρμπι του Κυπέλλου ανάμεσα στον Εθνικό και τον Ιωνικό κι έτσι η ρεβάνς αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.
 Σίγουρα το 1-1 δίνει ένα ισχνό προβάδισμα στον Ιωνικό, αφού η ομάδα της Νεάπολης προκρίνεται  με ισοπαλία  χωρίς τέρματα στον επαναληπτικό.
 Έγινε ένα  καλό παιχνίδι στο α΄ μέρος, μέτριο όμως στην
επανάληψη, μέσα σε άψογο κλίμα τόσο εντός όσο κι εκτός αγωνιστικού χώρου, μπροστά σε περίπου 600 φιλάθλους εκ των οποίων 200 Νικαιώτες.
 Να θυμίσουμε ότι 1-1 είχε λήξει και το πρόσφατο παιχνίδι  πρωταθλήματος ανάμεσα στις δύο ομάδες.
 Ο Εθνικός μπήκε  φουριόζος στο  ξεκίνημα του παιχνιδιού  και στο 12΄ είχε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί όταν ο Πολίτης από τα δεξιά έβγαλε σέντρα- κουφέτο στον αφύλακτο Ρομάνο  στην καρδιά της άμυνας του Ιωνικού, ωστόσο η καρφωτή κεφαλιά που έπιασε δεν βρήκε στόχο, φεύγοντας άουτ.
 Ο Ιωνικός στην συνέχεια πήρε μέτρα και στο 17΄ άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ατματζίδη.
 Το πέναλτι  δόθηκε  όταν ο Σάμιος από τα αριστερά  ξεχύθηκε μπροστά μπήκε στην περιοχή του Εθνικού κι  εκεί ο Κορνέζος τον ανέτρεψε  για να δείξει την άσπρη βούλα ο ρέφερι Ηλίας Σπάθας.
 Με την σέντρα, ο Εθνικός ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι του Μάναλη, ένα πέναλτι που δόθηκε σε ανατροπή του Λεωνιδόπουλου από τον Ατματζίδη.
 Στην συνέχεια ο Ιωνικός ήταν αυτός που έχασε την σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί, καθώς στο 26΄ ο Κουιρουκίδης με ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή του Εθνικού ,  και από πλάγια θέση έπιασε ένα δυνατό σούτ , για να φύγει άουτ από την αντίθετη πλευρά.
 Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την κυριώτερη φάση του αγώνα να καταγράφεται στο 52΄ όταν ο Θέος από τα αριστερά  ελίχθηκε μπήκε στην περιοχή και από  πλάγια θέση έπιασε σούτ που  έφυγε άουτ, με την μπάλα να περνάει μπροστά από την γραμμή  της εστίας του Εθνικού.
 Ο Εθνικός στην συνέχεια  προσπάθησε με μόνο κέρδος κάποια κόρνερ που όμως πέρασαν ανεκμέταλευτα.
ΕΘΝΙΚΟΣ :Χαλκίδης, Κατίδης(85΄ λ.τρ. Παπαγεωργίους), Μηλιώνης, Κορνέζος,Πεχλιβανίδης, Κόλινς(70΄ Σκεντεράι), Πολίτης, Κωνσταντίνου, Μάναλης, Ρομάνο(75΄ Μπάτερ), Λεωνιδόπουλος( 58΄ Παυλάκης)
ΙΩΝΙΚΟΣ: Μακρυωνίτης, Πατσατζόγλου, Δημακάκος, Πογκοσιάν, Πλάκας, Γκοτσούλιας,Ατματζίδης, Θέος(74΄ Καλέργης), Σάμιος(58΄ Ντάλλας), Καρυτινός, Κουιρουκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου