Προβάδισμα ο Ιωνικός 2-2 στη Μιτυλήνη

Σπουδαίο αποτέλεσμα για τον Ιωνικό στην Μιτυλήνη που πήρε  το 2-2 κόντρα στον Αιολικό και πλέον έχει σαφέστατο προβάδισμα στην ρεβάνς της ερχόμενης Κυριακής. Η ομάδα της Νίκαιας, μπροστά σε περίπου 1500 φιλάθλους και μέσα σε μιά ατμόσφαιρα με καπνογόνα, και
βεγγαλικά ήταν  εξαιρετική στο α΄ μέρος όταν προηγήθηκε και είχε τις ευκαιρίες να καθαρίσει το παιχνίδι, ενώ στην επανάληψη, ανέβηκε ο Αιολικός και απείλησε με ήττα τους Νικαιώτες που όμως βρήκαν τον τρόπο σαν μεγάλη ομάδα να αντιδράσουν.
 Στο 16’ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα για τον Ιωνικό, όταν ο Μακρίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε αρκετά μέτρα ψηλά από την εστία του Κούμπα, ενώ στο 22’ μετά από κόρνερ του Μακρίδη ο Πατσατζόγλου έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. 
 Στο 30΄ ήρθε το 0-1  με ένα   γκολ του Δημακάκου, ο οποίος με ένα φανταστικό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 και τους περίπου 50 φίλους του Ιωνικού που ταξίδεψαν στη Μυτιλήνη  να πανηγυρίζουν.
Στη συνέχεια ο Ιωνικός έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι η μεγάλη στιγμή όμως ήρθε για τον Αιολικό, όταν ο Διαμαντίδης με μακρινό σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουρεπίνη. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου μετά από σέντρα του Πογοσιάν ο Κουιρουκίδης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μακρινό σουτ του Ποτουρίδη το οποίο δεν ανησύχησε τον Κουρεπίνη, ενώ  στη συνέχεια η ομάδα της Μυτιλήνης είχε την κατοχή, χωρίς όμως να καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα απειλητική.
 Ωστόσο το γκολ για την ομάδα της Μυτιλήνης ήρθε στο 57’ με υπέροχη κεφαλιά του Τζόρνταν έπειτα από την ωραία σέντρα του Διαμαντίδη.
 Το παιχνίδι μετά την ισοφάριση άλλαξε, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ενώ ο Ιωνικός προσπαθούσε να συνέλθει από το γκολ.
Ο Αιολικός δημιουργούσε ευκαιρίες, με τον Ιωνικό να προσπαθεί να  ισοροπήσει το παιχνίδι και είχε δύο καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί εκ νέου στο σκορ.
Στο 76’ ο Λαμπράκης ανατράπηκε στην περιοχή  από τον Πλάκα που έκανε  ένα τάκλιν  σε μιά φάση που δεν μύριζε κίνδυνο και ο διαιτητής Τζουμαλάκης από τις Σέρρες καταλόγισε  το πέναλτι με τους  Νικαιώτες πάντως να διαμαρτύρονται έντονα, υποστηρίζοντας ότι ο αμυντικός τους  βρήκε την μπάλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Λαμπράκης και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 2-1! 
Όμως ο Ιωνικός είχε την απάντηση 4 λεπτά αργότερα, όταν ο ο Γκοτζούλιας εκμεταλεύθηκε αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων  και  με κοντινό πλασέ έκανε το 2-2! Στο τέλος και οι δύο ομάδες πίεσαν για να βρουν το γκολ της νίκης, ωστόσο το σκορ παρέμεινε ισόπαλο μέχρι τη λήξη.
 Η διαιτησία του Τζουμαλάκη ελέγχεται για την φάση του πέναλτι
ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Κούμπας, Μπούζουρας, Κρητικός(Λαμπράκης 45’) , Ταχιάς, Βαλλιός, Κατσίκης (Λαλάς 83’), Τσουβαλτζίδης, Τσομπανέλλης, Ποτουρίδης (Σεφουλάι 86’), Διαμαντίδης, Τζόρνταν.
ΙΩΝΙΚΟΣ: Κουρεπίνης, Ατματζίδης, Δημακάκος, Πατσατζόγλου, Πλάκας, Γκοτζουλιάς, Μακρίδης, Πογοσιάν, Θέος (Σαμιός 76’), Κατσικογιάννης (Καρέλης 58’), Καΐρακίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου