Mε το σπαθί του και το λαό του, στη Β΄ Εθνική ο Ιωνικός

Πανάξια νίκη  με 2-0 επί του Αιολικού και συνάμα  άνοδο στη Β΄ Εθνική για τον Ιωνικό, σήμερα στην  Νεάπολη που έβγαζε φωτιές από τους 3000 και πλέον  φιλάθλους του που δημιούργησαν  μιά φανταστική ατμόσφαιρα.

 Η ομάδα της Νικαίας απόλυτα δίκαια,πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στην συμπαθητική ομάδα του Αιολικού, όμως ο Ιωνικός ήταν ξεκάθαρα καλύτερος από κάθε άποψη και στα δύο παιχνίδια των μπαράζ.
 Οι Νικαιώτες  έχοντας την φοβερή ώθηση του φίλαθλου κοινού τους, άνοιξα το σκορ στο 16΄ , όταν μετά από εκτέλεση φάουλ στο 16′ του Καλλέργη από αριστερά, ο Μουστάκης να πιάνει κάνει την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στο κάθετο δοκάρι του Κουμπά και στην επαναφορά βρήκε πάνω στον Μπούζουρα, με τον αμυντικό του Αιολικού να μην μπορεί να απομακρύνει και να την στέλνει στο βάθος της εστίας της ομάδας του, για να γίνει  ένα πανδαιμόνιο πανηγυρισμών από τους γηπεδούχους.
Το προβάδισμα για τον Ιωνικό σε συνδυασμό με τον παροξυσμό  στις εξέδρες της Νεάπολης από τον ενθουσιασμό του κόσμου του Ιωνικού, έφερε και το 2-0   στο 37΄ και κάπου εκεί τελείωσαν όλα.
Στο 37΄ ο Κρητικός έκανε λάθος γύρισμα έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Κουιρουκίδης να παίρνει την μπάλα και με εκπληκτική προσπάθεια και ιδανικό πλασέ να αφήνει  άγαλμα τον Κουμπά για το 2-0
Στο επανάληψη κάτι προσπάθησε να κάνει ο Αιολικός,  χωρίς να είναι ιδιαίτερα  επικίνδυνος, με τον Ιωνικό να έχει  το υπερ του 2-0 που εύκολα κράτησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Καραντώνη από την Ημαθία.
 Με τη λήξη φίλαθλοι και ποδοσφαιριστές έγιναν ένα, με τα βεγγαλικά να  ανάβουν το ένα μετά το άλλο.
 Η ιστορία έγραψε , κι ο Ιωνικός, μετά από μιά απίστευτη σεζόν, επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες μετά από 8 ολόκληρα χρόνια.
Το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Καραντώνη βρήκε τον Ιωνικό και τους χιλιάδες φίλους του πανηγυρίζουν την επιστροφή της αγαπημένης τους ομάδας μετά από οκτώ χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες!
ΙΩΝΙΚΟΣ: Κουρεπίνης, Δημακάκος, Καρέλης (46′ Θέος), Ατματζίδης, Κουιρουκίδης (86′ Μανωλάς), Γκοτσούλιας, Καλλέργης (90+1′ Τσιριγώτης), Μουστάκης, Πατσατζόγλου, Πλάκας, Πογοσιάν (63′ Κατσικογιάννης).
ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Κουμπάς, Λαμπράκης (58′ Ποτουρίδης), Κρητικός (46′ Βουτσιώτης), Μπούζουρας, Τζόρνταν, Βαλιός, Τάχιας (86′ λ.τ Καρυτινός), Κατσίκης (79′ Λάλας), Τσουβαλτσίδης, Διαμαντίδης, Τσουμπανέλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου