Άλλαξε ο Μανωλιός, κι .. έβαλε τα ρούχα αλλιώς

 Πέρασε  η αναδιάρθρωση- τι ισχύει για τη νέα Γ΄ Εθνική
Η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών πέρασε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής καθώς υπερψηφίστηκε και αποτελεί πια Νόμο του Κράτους.
Η νέα εποχή που ξημερώνει την ερχόμενη κιόλας αγωνιστική σεζόν, θα περιλαμβάνει λιγότερες ομάδες στην κάθε κατηγορία αλλά με εξασφαλισμένα και κυρίως αυξημένα έσοδα για την υπό σύσταση Super League 2.
Παρά τις αντιδράσεις και τις αντιπαραθέσεις για την τροπολογία, αυτή πέρασε πανηγυρικά και ο νέος χάρτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από το 2019-2020 διαμορφώνεται ως εξής:
-Super League 1 (με 14 ομάδες) 
-Super League 2 (με 12 ή 14 ομάδες με την απόφαση να είναι στα χέρια της ΕΠΟ) 
-Football League (με 14 ομάδες)
Super League 2 και Football League θα διοργανώνονται από την σημερινή Football League που θα αναλάβει και την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών.
Η Football League π θα αποτελεί πια την τρίτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε αυτήν θα παίξουν ο 11ος και ο 12ος της φετινής Football League (Ηρακλής και Τρίκαλα), οι οκτώ ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση των οκτώ ομίλων της φετινής Γ' Εθνικής (Ολυμπιακός Βόλου, Ασπρόπυργος, Καβάλα, Βέροια, Κρόνος Αργυράδων, Ιεράπετρα, Ιάλυσος, Αιγάλεω), αλλά και οι τέσσερις που θα προκύψουν από τους αγώνες μπαράζ των δεύτερων της Γ' Εθνικής (Θεσπρωτός, Ιωνικός, Τριγλία ενώ Διαγόρας και Καλαμάτα διεκδικούν την τελευταία θέση την τετάρτη). Με άλλα λόγια, από τη Γ' Εθνική ανεβαίνουν φέτος 12 ομάδες.
Γυρω στα 150 χιλιάρικα τα εγγυημένα έσοδα
 Μειώνεται στα 30 χιλιάρικα το  μετοχικό κεφάλαιο
Η νέα Football League δεν θα μείνει "άστεγη" τηλεοπτικά. Θα έχει και αυτή τηλεοπτικό συμβόλαιο (ΕΡΤ), όμοιο με αυτό που υπεγράφη φέτος. Θα μοιραστούν δηλαδή οι ομάδες περίπου 1,8 εκατ. ευρώ. Θα προβλέπεται, ωστόσο, ένα τμήμα από το συμβόλαιο των ομάδων της Super League 2 να πηγαίνει σε αυτές της Football League. Δεδομένα λοιπόν οι ομάδες της Football League τη νέα σεζόν θα ξεκινούν σε καλύτερη μοίρα από ό,τι οι φετινές, ενώ θα είναι υποχρεωμένες να ξεκινήσουν με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 30.000 ευρώ, που θα υπερκαλύπτεται από το τηλεοπτικό συμβόλαιο.
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ Η Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ
Για την Γ΄  Εθνική δεν αλλάζει κάτι, αφού για την νέα αγωνιστική περίοδο 2019-2020 θα διεξαχθεί σε 8 ομίλους των 13η 14 ομάδων, και οι 8 πρωταθλήτριες θα δώσουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο 4 ομάδων στην Football League.
 Συνολικά από την Γ΄ Εθνική θα υποβιβασθούν 56 ομάδες, δηλαδή οι μισές κάθε ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου