Ο Εθνικός 4-1 τον Αιολικό

 Πολύ πιό δύσκολα από ότι μαρτυρά το τελικό 4-1 κέρδισε ο Εθνικός τον
Αιολικό, και συνεχίζει την καταδίωξη της πρωτοπόρου Προοδευτικής.

 Στους Αγ. Ανάργυρους έγινε ένα δυνατό

παιχνίδι με τον Αιολικό, να  παλεύει γερά το παιχνίδι ωστόσο η  αποβολή του Μιτυλινοιύ γκολκήπερ μόλις στο 3΄  αποδείχθηκε καθοριστική.

 Ο Ζαχαρής ανέτρεψε τον Παντελίδη, με τους Πειραιώτες να ζητούν πέναλτι και τον ρέφερι να δίνει την παράβαση εκτός περιοχής..

Ο Ηλιόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ με έξυπνο συρτό σούτ αιφνιδίασε τον  γκολκήπερ Βρονταρά για να ανοίξει το σκορ.

 Ωστόσο ο Αιολικός λίγο αργότερα,  έφθασε στην ισοφάριση με κοντινό σούτ του Κονδύλη, κι αφού προηγήθηκε ασθενή απόκρουση του γκολκήπερ Μουζάκη σε σούτ του Λαμπράκη.

 Από εκεί και πέρα ο Εθνικός προσπάθησε να εκμεταλευθεί την αριθμητική υπεροχή έναντι του Αιολικού.

Αρχικά απείλησε στο 27′ με τον Ηλιόπουλο με τον Κουρούπη να διώχνει πάνω στη γραμμή, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Φερναντίνιο με προβολή στην κίνηση έγραψε το 2-1.

 Στην επανάληψη, το παιχνίδι  είχε ακόμη πιό καλό ρυθμό, με τον Εθνικό να κάνει ευκαιρίες, όμως σημαντικές ευκαιρίες έκανε κι ο Αιολικός.

Σουτ του Λαμπράκη στο 56′, απέκρουσε ο Μουζάκης, ενώ στο 66′ το μακρινό φάουλ του Ηλιόπουλου ανάγκασε τον Βρονταρά σε δύσκολη επέμβαση.

Στο 77′ ο Σάμιος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από γύρισμα του Ζωγραφάκη , όμως στο 85′, ο Μουζάκης  έκανε διπλή σωτήρια απόκρουση, κρατώντας όρθιο τον Εθνικό.

 Αρχικά σε φάουλ του Κουρούπη και σε πλασέ του Κονδύλη, ενώ ο γκολκίπερ του Εθνικού «καθάρισε» το βολέ του Τακίδη ένα λεπτό αργότερα.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Εθνικός έβγαλε αντεπίθεση και ο Λύγκος, με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-1, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 93′ ο Αποστόλου δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο τρίποντο των Πειραιωτών.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Μουζάκης, Νταούλιας, Ζωγραφάκης, Νικολόπουλος, Παντελίδης, Ντάφλας, Φερναντίνιο, Αποστόλου, Σάμιος (88′ Παπαγεωργίου), Διάκος (68′ Κώστας), Ηλιόπουλος (68′ Λύγκος).

ΑIOΛΙΚΟΣ: Ζαχαρής, Αγριμάκης, Κουρούπης, Πάτας (86′ Πρωτούλης), Τακίδης, Νικολάου, Γιουκαρής, Αποστολόπουλος (46′ Γκέζος), Λαμπράκης (68′ Μουζακίτης), Κονδύλης, Μουκίδης (7′ Βρονταράς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου