Η φοβερή Ελλάς Ποντίων, στον τελικό 4-1 τον Αία

 Φοβερή και τρομερή η Ελλάς Ποντίων συνέτριψε με 4-1 τον Αία Σαλαμίνας και πήρε το
εισιτήριο για τον φετινό τελικό του κυπέλλου, όπου θα βρεθεί απέναντι στην     Προοδευτική.

 Τι και αν τις δύο ομάδες χώριζαν μιά κατηγορία,

απεναντίας μέσα στοπ γήπεδο η Ελλάς Ποντίων έδειχνε ομάδα Γ΄ Εθνικής, απέναντι στον Αίαντα, που μόνο κατά διαστήματα φάνηκε.

 Πάντως έγινε  σπουδαίο παιχνίδι στο γήπεδο Νικαίας με τον Αία να είναι μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης για  τουλάχιστον μιά ώρα.

 Η ομάδα της Σαλαμίνας  άνοιξε το σκορ στο 13΄ με το προωθημένο Κουτσοποδιώτη, ο οποίος σε φάση διαρκείας με σούτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λευκόπουλου.

 Η Ελλάς Ποντίων  από εκεί και πέρα ανέλαβε πλήρως τα ηνία του αγώνα και στο 17΄ άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Σταφσουλάι με σούτ  μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βουτσινά, ενώ στην συνέχεια ο Ηλιάδης που πήρε το ριμπάουντ, από κοντά  προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, για να αποκρούσουν οι αμυντικοί σε κόρνερ.

 Όμως στο 43΄ ο Σαπαλίδης διεκδίκησε την μπάλα μέσα στην περιοχή με τον Μεγαλοικονόμου, με το Σαπαλίδη να κάνει την προβολή η μπάλα να βρίσκει στον Μεγαλοοικονόμου και να γίνεται το 1-1.

Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε τρελό ρυθμό, με την Ελλάς Ποντίων να κερδίζει πέναλτι στο 48΄ , όταν ο Βουτσινάς ανέτρεψε τον Σαπαλίδη, ωστόσο ο Ηλιάδης που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, σημάδεψε την δεξιά κάθετη δοκό του Βουτσινά.

Οι Πόντιοι, παρόλα αυτά συνέχιζαν να επιτίθενται  κατά ριπάς και στο 57΄ ήρθε το 2-1, όταν ο Ηλιάδης έπιασε ένα βολέ και ο Ηλιάδης με υποδειγματικό σούτ  πέτυχε το 2-1 μέσα σε αποθέωση των 200 περίπου φίλων των Πόντιων.

 Προσπάθησε να αντιδράσει ο Αίας και στο  66΄ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ζώτο, όμως ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση  για να τον  ψαρέψει ο Λευκόπουλος και να αποκρούει το πέναλτι σε κόρνερ.

 Τρία λεπτά αργότερα ο Σταφσουλάι εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, είχαμε ολιγωρία στην άμυνα του Αία και ο καραδοκούν Σαπαλίδης δεν άφησε την ευκαιρία και να γράψει το 3-1.

 Ο σπουδαίος στράικερ στο 80΄ με  εκπλητικό σούτ διαμόρφωσε το τελικό 4-1 για την Ελλάς Ποντίων, που πανηγύρισε την  μεγάλη πρόκριση στον τελικό.

 Καλή η διαιτησία του Θ. Πουλόπουλου( Καρακελέ- Παρισόπουλου)

 ΕΛΛΑΣ: Λευκόπουλος, Πλουμάτος( 81΄ Συμεώνογλου) , Σιμονιάν ,  Στεφανής,  Μαούνης,  Κεραμάς,  Παλάτσιος,  Πουρσανίδης( 86΄ Ντόσκορης), Σαπαλίδης(83΄ Μπατσούλι),  Ηλιάδης,  Σταφσουλάι.

 ΑΙΑΣ: Βουτσινάς, Τζαφέρι, Παυλίδης, Κουττσοποδιώτης, Μεγαλαοικονόμου ( 46 ΄Μπανούσης),  Κάραβος, Παλούκης( 56΄  Αγγελόπουλος), Ζώτο, Σαρηγιάννης( 56 'Λέκας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου