Ο Ιωνικός 1-0, στο ντέρμπι την Προοδευτική

O Iωνικός ήταν ο μεγάλος νικητής του τοπικού ντέρμπι με την Προοδευτική την οποία κέρδισε με 1-0, μπροστά σε περίπου 2.000 θεατές που είναι γεγονός ότι δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.
 Ειδικά στην φάση της επίτευξης του τέρματος που έκρινε την αναμέτρηση στο 36΄ είναι γεγονός ότι από τα καπνογόνα, τους πυρσούς τις φωτοβολίδες  το γήπεδο Νεάπολης θύμισε κάτι από
πασχαλιά..
 Ασφαλώς πρωταγωνιστής του ντέρμπι ήταν ο επιθετικός των Νικαιωτών ο Μιχάλης Κουιρουκίδης, ένας ποδοσφαιριστής που πέρυσι φορούσε την βυσσινί φανέλα.
 Ο  Κουιρουκίδης, πραγματικά  ήταν αυτό που έκανε την διαφορά και στο  20΄ με φοβερή ατομική προσπάθεια, και   φαλτσαριστό σούτ με το αριστερό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπαντίκο, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, και να βάλει φωτιά - κυριολεκτικά στη Νεάπολη.
 Ο Ιωνικός είχε τον έλεγχο, και την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απέναντι στην Προοδευτική που προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους και να ψάξει κάποιες αντεπιθέσεις, όμως στο α΄ μέρος ειδικά ήταν ακίνδυνη.
 Η Προοδευτική στις καθυστερήσεις  απείλησε όταν ο  Χρήστου εκτέλεσε φάουλ, ο Ξυγκάκης βρέθηκε στη ν καρδιά της άμυνας του Ιωνικού αφύλακτος, όμως η κεφαλιά που έπιασε έφυγε πολύ άουτ..
 Αρκετά καλή η διαιτησία του Αθηναίου Τσουκαλά
ΙΩΝΙΚΟΣ: Κουρεπίνης, Πατσατζόγλου,Παντελίδης,  Δημακακος, Ματζώρος, Γκοτσούλιας, Ατματζίδης(90΄ Καρέλης), Θέος(63΄Πογοσιάν), Καλέργης(67΄ Σάμιος), Ντάλας, Κουιρουκίδης
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Μπαντίκος, Χουστουλάκης, Μητσογιάννης, Ξυγκάκης, Μακροστέργιος, Κότας(54΄ Χρήστου)  , Κουτσοποδιώτης(84΄ Ρέτζος), Θεοδώρου(46΄ Ραφαέλ),Γουίλι,  Παναγιωτόπουλος,  Νίκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου