Ο Εθνικός νίκη - πρόκριση 1-0 στη Νεάπολη

 Το ήθελε περισσότερο ο Ιωνικός αλλά στάθηκε άτυχος
Σπουδαία νίκη - πρόκριση με 1-0 επί του πολύ καλού Ιωνικού σημείωσε πρίν λίγο στην Νεάπολη ο Εθνικός, σε ένα παιχνίδι  που έγινε  κάτω από συνεχή βροχή που μετέτρεψαν τον αγωνιστικό χώρο σε λίμνη.
 Μονομαχίες, λασπομαχίες, πάθος, δύναμη  ήταν τα βασικά στοιχεία του Πειραικού ντέρμπι, που όμως είπαμε είχε νικητή τον Εθνικό.

 Ο Ιωνικός ήταν η ομάδα που έδειχνε μέσα στο γήπεδο να θέλει περισσότερο την πρόκριση,  έπαιξε σωστά δημιούργησε ευκαιρίες, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησε, και στο τέλος μίλησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου..
 Ο Ιωνικός κέρδισε  πέναλτι στο 3΄ σε ανατροπή του Καλέργη από τον Κορνέζο, με τον Καλέργη να το εκτελεί και να στέλνει την μπάλα στην  οριζόντια δοκό και άουτ.
 Στο 10΄ ένα  συρτό δυνατό σουτ του Δημακάκου έφυγε μόλις άουτ, στο 18΄  προσπάθεια του Καλέργη  σταμάτησε ο Κορνέζος, ενώ στο 30΄  λίγο έλειψε ο Πεχλιβανίδης στην προσπάθεια του να αποκρούσει να αιφνιδιάσει τον γκολκήπερ Χαλκίδη, με τον τελευταίο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.
 Ο Εθνικός που αξίζει να σημειωθεί ότι παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές,  στο α΄ μέρος δεν δημιούργησε κάποιες φάσεις με εξαίρεση αυτή του 44΄ όταν ο Παυλάκης έκανε ένα γυριστό σούτ που  κόντραρε σε αμυνόμενους του Ιωνικού και να καταλήγει σε κόρνερ - με τους Εθνικούς πάντως να ζητούν χέρι στη φάση αυτή.
 Στην επανάληψη το μοτίβο δεν άλλαξε ο Ιωνικός  είχε τον έλεγχο του αγώνα, και με τον Εθνικό να βγαίνει πιό ουσιαστικά στην επίθεση, μάλιστα στο 57΄ είχε δοκάρι σε μακρινό σούτ του Κωνσταντίνου.
 Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι πήγαινε στο 0-0 που έδινε την  πρόκριση στον Ιωνικό, στο 87΄ οι γηπεδούχοι  εκτέλεσαν ένα φάουλ από τα αριστερά με τον Ατματζίδη το οποίο ήταν κακοχτυπημένο, με τους Εθνικούς να διώχνουν , να ευνοείται ο Τσιλιγκίρης, να ρίχνει την μπάλα μπροστά, να μην μπορεί να τον ανακόψει κανείς να προλαβαίνει την έξοδο του Μακρυωνίτη και να  το 0-1 που ήταν το σκορ του αγώνα.
Προσπάθησε ο Ιωνικός στα τελευταία  8 λεπτά, όμως δεν μπόρεσε να  κάνει την φάση που τον επέφερε την ισοφάριση, αφού οι καλά στημένοι αμυντικοί του Εθνικού έδιωχναν όπως - όπως.
 Αρκετά καλή η διαιτησία του Πουλόπουλου -  Μητάκου- Ζερβάκη 
 ΙΩΝΙΚΟΣ Μακρυωνίτης, Μουστάκης, Δημακάκος, Πατζατσόγλου, Μανωλάς, Γκουτσούλας( 82΄  Πλάκας), Πογκοσιάν,  Καρυτινός, Καλέργης(60΄ Ατματζίδης),  Μακρίδης( 75΄ Κατσικογιάννης) Κουιρουκίδης
 ΕΘΝΙΚΟΣ:Χαλκίδης  Κατίδης,   Βενέτης, Κορνέζος, Πεχλιβανίδης,  Λεωνιδόπουλος ( 70 ΄Τσιλίγκίρης), Αλεξίου( 81΄ Μπλάνκο) Κωνσταντίνου, Μάναλης, Ρομάνο ( 46΄ Σκεντεράι), Παυλάκης ( 60'΄ Σταματάκος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου