Δραματικό φινάλε στη Σαντορίνη, η Καλλιθέα στο 94΄ 1-0 την Θύελλα



 Κυριολεκτικά στη τελευταία φάση του ντέρμπι η Καλλιθέα, πήρε τεράστια νίκη στην Σαντορίνη με 1-0 επί της Θύελλας Καμαρίου και πλέον  έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα.
Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι με την Καλλιθέα πάντως σε γενικές γραμμές να δείχνει καλύτερη και να δημιουργεί πιό κλασικές ευκαιρίες.

Η Καλλιθέα απείλησε πρώτη ,στο 4΄ με το σουτ του Στούπη που μπλόκαρε ο Ανδριόλας, ενώ η  Θύελλα είχε  τη δική της καλή στιγμή στο 8' με το σουτ του Χοτζαλι να κοντράρει στα σώματα. Στο 27', Μετά από κόρνερ της Θύελλας Καμαρίου, οι ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας βγήκαν όμορφα στην αντεπίθεση με τον Λάμπη να αποφεύγει τους αντιπάλους του και να γυρίζει την μπάλα προς τον επερχόμενο Μαρουκάκη, στο ύψος του πέναλτι, όμως παρενέβη ο Ανδριόλας και με προβολή αποσόβησε τον κίνδυνο για τους γηπεδούχους. Στο 35', η Θύελλα έχασε την πιο σπουδαία ευκαιρία της στο πρώτο ημίχρονο, με το διαγώνιο σουτ του Καραλή να αποκρούεται από τον Φαρμάκη. Εφτά λεπτά αργότερα ο Φαρμάκης είχε ακόμη μια κακή έξοδο και έδωσε την ευκαιρία στον Καραλή να τροφοδοτήσει στο ύψος της μικρής περιοχής τον Μπουσάι. Ο Λάμπη κάλυψε την μπάλα με το σώμα του, δίνοντας την ευκαιρία στο Φαρμάκη να καθαρίσει τη φάση.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός ανέβηκε  θα λέγαμε ήταν τρελός,  με τις δύο ομάδες - και ιδιαίτερα την Καλλιθέα - να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες. Στο 47' είχαμε ανεπανάλπητο τετ α τετ για την Καλλιθέα με τον Ανδριόλα να αποκρούει σωτήρια το πλασέ του Στούπη.
Πέντε λεπτά αργότερα, στο 52', νέα τεράστια φάση για την Καλλιθέα με το μακρινό σουτ του Καλτσά να απομακρύνεται από τον Ανδριόλα και τον Λάμπη να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση στην επαναφορά και με τον γκολκιπερ των γηπεδούχων εξουδετερωμένο. Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν να απειλούν και στο 55' το ψηλοκρεμαστό σουτ του Βασιλειάδη από το ύψος του πέναλτι παραλίγο να κρεμάσει τον Ανδριόλα, ο οποίος είδε την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του. Η Θύελλα αντέδρασε χάνοντας σπουδαία ευκαιρία με το τετ α τετ του Παπαζαχαρία στο 60', μετά από πάσα του Ζέλο. Οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Στούπη σε τετ α τετ με τον Ανδριόλα στέλνει την μπάλα πάνω στον γκολκιπερ των γηπεδούχων και στην επαναφορά τον Παπαζαχαρία να του λέει όχι διώχνοντας πάνω στη γραμμή. Η μπάλα κατέληξε στον Μαρουκάκη, ο οποίος σουταρε από εξαιρετική θέση, με τον Παπαζαχαρία να διώχνει πάλι πάνω στη γραμμή! Στο 73', ο Φαρμάκης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του μετά από γέμισμα του Ερρίκου, αυτή κατέληξε στον Σιμιτσή που τροφοδότησε με τη μια τον Καραλή. Ο Καραλής αστόχησε από το ύψος του πέναλτι, με τον γκολκιπερ των φιλοξενούμενων εκτός θέσης. 

ΦΙΝΑΛΕ ΦΩΤΙΑ!!

Κι ενώ η Θύελλα βολευόταν  με αυτό το 0-0, η Καλλιθέα  στα τελευταία δραματικά λεπτά ξεχύθηκε μπροστά  και στο τέλος δικαιώθηκε.
Ο Παπαγγελής στο 89' γύρισε παράλληλα προς τον Μαρουκάκη, με τον τελευταίο να αφήνει για τον Μπέλλη αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπέλλης σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, με το σουτ να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ανδριόλα. Η μοίρα του παιχνιδιού άλλαξε στο 94', με τον Μπέλλη να εκτελεί φάουλ, τον Ανδριόλα να αποκρούει ασθενώς και να δίνει την ευκαιρία στο Μαρουκάκη να στείλει την μπάλα στα δίχτυα., μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς των περίπου 30 φίλων της Αθηναικής ομάδας .
 Σχετικά καλή η διαιτησία του Βεργέτη( Αρκαδίας)

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΜΑΡΙΟΥ: Ανδριόλας, Ερρίκος, Μπουσάι (80' Μαντούσης), Παπαζαχαρίας, Αρκούδας, Μαλάι, Ζέλο, Σιμιτσής, Αργυρίου (92' Βεζιρτζόγλου), Καραλής (83' Ντινιωτάκης), Φύτρος (75' Δήμος)
ΚΑΛΛΙΘΕΑ : Φαρμάκης, Χοτζάλι (75' Στεφανής), Παπαγγελής, Καλύβας, Κρητικός, Σταύρου, Βασιλειάδης (65' Σαραντόπουλος), Καλτσάς, Μαρουκάκης, Στούπης (87' Μπέλλης), Λάμπη (70' Ντρούγκας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου