Ο Ιωνικός 1-0 τον Απόλλων Λάρισας

 Πολύ πιό εύκολα από ότι δείχνει το αγχωτικό 1-0 , κέρδισε ο Ιωνικός τον Απόλλων
Λάρισας σήμερα το απόγευμα στην Νεάπολη συνεχίζοντας  έτσι την ανοδική του πορεία.

 Η ομάδα της Νίκαιας, ήταν καλύτερη καθόλη την διάρκεια του αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα που περιορίσθηκε σε παθητικό ρόλο.

 Οι Νικαιώτες είναι στην 2η θέση της βαθμολογίας, ένα πόντο πίσω από τον Λεβαδειακό, ενώ να θυμίσουμε ότι την ερχόμενη Κυριακή ο Ιωνικός θα υποδεχθεί την Α.Ε. Καραισκάκης,  και με τρίποντο είναι πολύ  πιθανόν να πιάσει κορυφή, αφού την ίδια στιγμή ο Λεβαδειακός θα δοκιμάζεται στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαική.

Στο ματς, τώρα , ο Ιωνικός δημιούργησε ευκαιρίες που όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει πέραν της στιγμής του 56΄ όταν ο κορυφαίος ίσως Πλατέλας ελίχθηκε από τα δεξιά και σέρβιρε στον Κάστρο, που χωρίς δυσκολία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων σημειώνοντας έτσι ο γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.

Στο 9΄ ο Ιωνικός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Γκόλιας πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Κάστρο μετά τη συρτή σέντρα του Ομάρ, ενώ στο 16΄οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου με τον Πλατέλλα, ο οποίος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, για να διώξουν αμυντικοί  σε κόρνερ.

Νέα ευκαιρία για τον Ιωνικό στο 22΄, αλλά το πλασέ του Ματσούκα ήταν αδύναμο, 

Σπουδαία ευκαιρία στο 37΄ όταν ο Ομάρ έκανε όμορφη κούρσα από τα αριστερά έστρωσε στον Πλατέλλα στο ύψος του πέναλτι αλλά εκείνος έστειλε τη μπάλα με δυνατό σουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Απόλλωνα, ενώ υποψία φάσης για τον Απόλλωνα στο 41΄ με ένα σουτ του Γιάκου που έφυγε  άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία κεφαλιά του Φαζού μετά από φάουλ του Πλατέλλα που έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη ο Ιωνικός πέτυχε το γκολ που ήθελε στο 56΄ όπως είπαμε με τον μόνιμο του σκόρερ τον Κάστρο, κι απο εκεί πέρα προσπάθησε να διαχειρισθεί το υπόλοιπο του αγώνα, έχοντας πρώτιστο στόχο να μην  κινδυνέψει.

 Πάντως στο 88΄, ο Ιωνικός άγγιξε το 2-0 , όταν ο  Ρόλε έκανε το γύρισμα από τα αριστερά με τον Κάστρο να μην μπορεί να σκοράρει από πλεονεκτική θέση,

Μάλιστα, στην αμέσως επόμενη φάση υπήρξε ένταση από πλευράς Ιωνικού για ένα μαρκάρισμα σε ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα, με αποτέλεσμα ο Μπρίτο αλλά και ο προπονητής Δημήτρης Σπανός να δεχθούν δεύτερη κίτρινη και να αποβληθούν.Μάλιστα, και ο Κώστας Τσιριγώτης δέχθηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία λίγο πριν περάσει στον αγωνιστικό χώρο.

Διατήτευσε ο Αθηναίος Μαχαίρας

ΙΩΝΙΚΟΣ: Αναγνωστόπουλος, Παπαγεωργίου, Κύργιας, Φαζός, Ομάρ (Μουστάκης 78′) Γκοτσούλιας, Νιάσσε (Τιεντσέ 63′), Ματσούκας (Μπρίτο 63′), Ρόλε (Τσιριγώτης 90′), Πλατέλλας (Μάναλης 90′), Κάστρο.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Αστράς, Σκούπρας (Νύκταρης 78′), Γκόλιας, Καρίκι, Μόρας, Μπαλογιάννης (Λίταινας 37′), Μπαστιανός (Ντα Κάμπο 58′), Χατζής, Αθανασιάδης (Τασιουλής 78′) , Μπάλλας (Μπάμπης 58′), Γιάκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου