Ανεβαίνει με το σπαθί του "2-1 μέσα στην Λειβαδιά"

 Με το .. ενάμισι πόδι στην Α΄ Εθνική  αισθάνεται ότι βρίσκεται ο ιστορικός Ιωνικός, μετά το
τεράστιο διπλό στο ντέρμπι με τον Λεβαδειακό στην  Βοιωτία.

 Ένας Ιωνικός που παίρνει αυτό που αξίζει και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

 Γιατί ότι όταν κερδίζεις  τον βασικό αντίπαλο μέσα στο σπίτι του με  2-1 και μάλιστα με ανατροπή, τότε είσαι το  αδιαφιλονίκητο φαβορί, κάτι που  αναγνωρίζουν όλοι.

 Ο Ιωνικός δεν ήταν καλός στο α΄ ημίχρονο, εν αντιθέσι με τον Λεβαδειακό που μπήκε φουριόζος, έψαξε το γκολ και το βρήκε στο 8΄ με προσωπική ενέργεια και μακρινό συρτό σούτ του Πολέτο.

 Σε αυτό το διάστημα ο Ιωνικός απείλησε στο 22΄ με ένα σούτ του Πλατέλα που εξουδετέρωσε ο Μένγκα.

 Στην επανάληψη όμως, οι Νικαιώτες άλλαξαν πρόσωπο, βοήθησαν  καθοριστικά οι αλλαγές , με έναν Πλατέλα- άπιαστο, και με τους  Ματσούκα, Μάναλη να  έρχονται από τον πάγκο και να αποδεικνύονται οι σκόρερς στο πιό καθοριστικό σημείο της χρονιάς.

 Στο 57΄ ο Ρόλε  βρήκε τον Ματσούκα σε πλάγια θέση από τα αριστερά με τον τελευταίοπ να πλασάρει τον Μένγκα ισοφαρίζοντας - ένα πραγματικά δύσκολο τέρμα.

 Για να φθάσουμε στο 80΄, όταν  Ματσούκας ελίχθηκε από τα αριστερά έβγαλε σέντρα, με τον Μάναλη να πετ'άγεται στο 'ύψος του πέναλτι να κερδίζει στον αέρα τον προσωπικό του αντίπαλο και με εκφαλιά να γράφει το μ ιστορικό 2-1, που φυσικό ήταν να πανηγυρίζεται δεόντως από  τους Νικαιώτες.

 Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Γκορτσίλα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μένκα, Μύγας, Λιάγκας, Παναγιώτου, Καραχάλιος, Μεχία, Κονέ (69′ Κωστή), Νίλι, Πολέτο, Μαρίνος (61′ Νίκας), Μπιανκόνι (82′ Μυτίδης).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Γκίνης, Κύργιας, Κοτσώνης, Φαζός (57′ Ματσούκας), Παπαγεωργίου, Αμπούντ-Ομάρ, Μουμίν, Γκοτσούλιας (57′ Νιάσε), Ρόλε (90′ Πογοσιάν), Πλατέλλας (90+1′ Κουϊρουκίδης), Κάστρο (76′ Μάναλης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου