Tσουλήθρα για τον κυβερνητικό σχηματισμό!!- Ποσοστά κατάρευσης του ΣΥΡΙΖΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό και το επιτελείο του να βλέπουν μπροστά τους τραγικά αδιέξοδα που μόνο αίσιες εξελίξεις δεν προμηνύουν για τον βίο της κυβέρνησης.
Από τη μία οι δανειστές και μια αξιολόγηση που δεν λέει να κλείσει, χωρίς οδύνη για άλλη μια φορά για τους Ελληνες πολίτες, ενώ η διευθέτηση χρέους που αποτελούσε την υπ΄αριθμ.1 προτεραιότητα της κυβερνησης, απομακρύνεται στο βάθος του 2018.
Από την άλλη οι υπουργοί που δυσφορούν με τις συνεχείς αξιώσεις των δανειστών και παραδέχονται – όπως ο κ. Αλεξιάδης – για πρώτη ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα. Οι δημοσκοπήσεις έρχονται να συμπληρώσουν το δύσκολο πολιτικό περιβάλλον αλλά και να πιστοποιήσουν όχι μόνο την καθοδική πορεία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ισχυρού χαρτιού της παράταξης που ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.
Μέσα σε όλα αυτά, το χαρτί του ανασχηματισμού, που θα έδινε μια διέξοδο στον Αλέξη Τσίπρα, μοιάζει να έχει «καίγεται», καθώς δεν μπορεί να ανακρούσει την δυσαρέσκεια των πολιτών η οποία εκδηλώνεται σε όλο της το μέγεθος μέσα από την τελευταία δημοσκόπηση της public issue (διαφορά 24 μονάδων από τη ΝΔ). Αυτό όμως που ανησυχεί περισσότερο το πρωθυπουργικό επιτελείο και τους συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι το ζήτημα της καταλληλότητας για πρωθυπουργός καθώς η διαφορά είναι πλέον μη αναστρέψιμη υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη που παίρνει ποσοστό 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%.
Επίσης, το τοπίο για τις τηλεοπτικές άδειες τα πισωγυρίσματα της κυβέρνησης για να πετύχει άρον – άρον την συγκρότηση του ΕΣΡ, δημιουργεί ένα εκρηκτικό πολιτικό περιβάλλον για το Μαξίμου.
Μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδα το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών μοιάζει για πολλούς μέσα στο κυβερνητικό επιτελείο ως μία λύση ώστε να απενεργοποιηθεί η «βόμβα» πριν να σκάσει και εξανεμίσει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφια νούμερα, θυμίζοντας την εξέλιξη που είχε το ΠΑΣΟΚ
 Πηγή:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου