Άρεσε ο Εθνικός 3-1 την Παλαιοχώρα

 Παίζοντας κατά διαστήματα, εξαιρετικό ποδόσφαιρο ο Εθνικός κέρδισε εύκολα με 3-1 τον Α.Ο.Παλαιοχώρας, και συνεχίζει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
 Μπροστά σε άδειες εξέδρες, λόγω της τιμωρίας των Πειραιωτών έγινε ένα παιχνίδι πλούσιο σε φάσεις, ανάμεσα στις δύο ομάδες που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αντιμέτωπες και στο φετινό πρωτάθλημα.

 Ο Εθνικός του Λουκά Καραδήμου, χωρίς να  έχει στη  διάθεση του όλα τα μεταγραφικά αποκτήματα, ( Αλεξίου, Μηλιώτης, Σμίλτος, Κόλινς, Τσιλιγκίρης, Χαλκίδης, Μακρυγιάννης, Κοτρώτσος)ειδικά στο β΄ ημίχρονο ήταν "χάρμα".
 Στην αντίπερα πλευρά η συμπαθής ομάδα από τα Χανιά πάλεψε στα ίσα στο α΄ μέρος, όμως; στην επανάληψη, το παιχνίδι παιχθηκε κυριολεκτικά στο μισό  γήπεδο.
 Ο Εθνικός με  έναν Σκεντεράι να αλωνίζει στο χώρο του κέντρου  και με αιχμή τον Μπλάνκο, έφθασε με άνεση σε θέση σκοραρίσματος.
Στο 15΄ ο Πολίτης γέμισε από τα δεξιά με τον Μπλάνκο να πηδάει πιό ψηλά από /ολους και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ για τον Εθνικό.
 Οι Χανιώτες ισορόπησαν κι έφθασαν στην ισοφάριση στο  38΄  με καρφωτή κεφαλιά του Σπηλιώτη μετά από έκτελεση κόρνερ του Κτιστόπουλου , μάλιστα στο 43'΄ άγγιξαν το 1-2, όταν, ο Σπηλιώτης ελίχθηκε από τα δεξιά γύρισε  στο κέντρο της άμυνας του Εθνικού, με τον επερχόμενος  Παλιάτσο να πιάνει το σούτ και τον Βουτσινά να αποκρούει εστικτωδώς.
 Ο Εθνικός από την σειρά του έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Σκεντεράι να στέλνει την μπάλα με προβολή  άουτ, κι αμέσως κεφαλιά του Παυλάκη  από καλή θέση έφυγε άουτ.
 Στην επανάληψη, όπως  στο γήπεδο υπήρχε μόνο ο Εθνικός που έπαιξε τους Χανιώτες σαν την  γάτα με το ποντίκι, για να φθάσει στο 2-1  στο 68΄ όταν ο επίσης εξαιρετικός Πολίτης ελίχθηκε ωραία από τα δεξιά γέμισε  συρτά κι εκεί ο  στη  προσπάθεια του ο Νικολίτσης να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-1.
 Η είσοδος του Ρομάνο, στην συνέχεια, ήταν καταλυτική για τον Εθνικό, αφού ο Αργεντίνος σέρβιρε την μπάλα 2-3 τρείς φορές έτοιμη για γκολ.
 Σε μιά από αυτές στο  80΄ ο Ρομάνο έβγαλε μόνο τον Μπλάνκο με τον γκολκήπερ Γιούδα της Παλαιοχώρας , με τον  στράικερ των Πειραιωτών να σκοράρει  για το 3-1 και να κλειδώνει  την νίκη.
 Πάντως στο 60΄  η ομάδα της Παλαιοχώρας  δημιούργησε την μοναδική της ευκαιρία στο β΄ ημίχρονο.
 Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Καλογερόπουλου( Αθηνών)
 ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς,Λεβέντης,Βλάχος,, Πεχλιβανίδης,Βενέτης, Λεβέντης, Λεωνιδόπουλος( 66΄  Ρομάνο), Σκεντεράι, Κωνσταντίνου( 85΄ Κατίδης), Μπλάνκο, Πολίτης( 77΄ Μάναλης), Παυλάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου