Δεν κατεβαίνει ο Καραβάς στο Κύπελλο Ελλάδος!!

Δεν θα δηλώσει συμμετοχή ο  Καραβάς στο Κύπελλο Ελλάδος με την νέα μορφή, αφού υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις της Κυπελλούχου Πειραιά για τον τρόπο διεξαγωγής αυτών των αγώνων.
 Ως γνωστόν η πρώτη αγωνιστική είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 26 Αυγούστου, όταν ακόμη ο Καραβάς σχεδόν δεν θα έχει ξεκινήσει προετοιμασία, επιπρόσθετα ο Πειραικός
 σύλλογος ενδεχομένως να κληρωθεί με νησιώτικη ομάδα, κάτι που σημαίνει σημαντικά έξοδα, όταν δεν υπάρχει καμμιά πρόβλεψη ενίσχυσης.
 Πάντως  μετά την άρνηση του Καραβά,  δικαίωμα συμμετοχής θα έχει ο Εθνικός, ως φιναλίστ του Κυπέλλου Πειραιά.
 Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Καραβά εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρεται σε όλα αυτά  και αφήνει ευθύνες στην ΕΠΟ, αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:


 ΠΡΟΣ ΕΠΟ- ΠΡΟΕΔΡΟ κ. Β. ΓΡΑΜΜΕΝΟ - ΜΕΛΗ Ε.Ε.
 ΠΡΌΕΔΡΟ   ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ , Μ.Μ.Ε


Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε την ανακοίνωση από την ΕΠΟ ότι στο φετινό κύπελλο θα δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουμε ως κυπελλούχοι Πειραιά εκπροσωπώντας την ΕΠΣΠ σε μια διοργάνωση που για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα έδινε την ευκαιρία σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο και κατα συνέπεια σε έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή να ονειρευτεί οτι μπορεί να βρεθεί στο ίδιο γήπεδο αντιμέτωπο με ομάδες της FOOTBALL LEAGUE και 
SUPER LEAGUE.
Μάταια όμως γρήγορα έγιναν τα όνειρα και η χαρά του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή εφιάλτης διότι οι «μεγάλοι της ΕΠΟ» αποφάσισαν να ρίξουν άλλη μια ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ  στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που είναι η πηγή και η δεξαμενή χιλιάδων αθλητών και παιδιών που μοχθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες πολλές φορές, σε γήπεδα καρμανιόλες χωρίς καμμία οικονομική βοήθεια και στήριξη από αυτούς που θα έπρεπε.
Πρώτη απόφαση να οριστεί η συμμετοχή στο κύπελλο της ΕΠΟ των κυπελλούχων από ερασιτεχνικές κατηγορίες στην αξία των 500 ευρώ. Δηλαδή αντί να πριμοδοτείται κάποιο σωματείο για έναν ποδοσφαιρικό άθλο που έκανε στην ουσία να βγεί κυπελλούχος στην ένωση του με αντίπαλες ομάδες και από Γ εθνική, έρχεται κάποιος και σου βάζει στην ουσία «πρόστιμο» γιατί για συμμετοχή 500 ευρώ πως να το χαρακτηρίσεις όταν όλα τα έξοδα που θα χρειαστείς να πληρώσεις θα τα επωμιστείς εσύ. Όταν π.χ εμείς με βάσει τα γεωγραφικά κριτήρια που θα οριστεί η κλήρωση θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ομάδες απο τις Κυκλάδες, Δωδεκάννησα, Κρήτη σύνολο 8 ομάδες πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες να χρειαστεί να ταξιδέψουμε με το κόστος να αγγίζει τα 3000 ευρώ μέσα στην πιο καυτή περίοδος του Αυγούστου όταν η πληρότητα για να ταξιδέψεις και να μείνεις ένα βράδυ σε όλα αυτά τα νησιά είναι στο 100%.
 Καμμία μέριμνα για αυτά τα κόστη από την ΕΠΟ η οποία μάλιστα αποφάσισε ύστερα και από σκέψη μάλιστα να ορίσει τους πρώτους αγώνες στις 26/8!!
 Αλήθεια γνωρίζουν  ότι για να μετακινηθεί μια ομάδα σε αγώνα που συμπεριλαμβάνεται νησιώτικη ομάδα χρειάζονται κάπου 4.000 ευρώ;
 Τουλάχιστον δεν θα έπρεπε ρε αδερφέ, για αυτές τις λίγες ομάδες που θα χρειασθούν ακριβές μετακινήσεις να  υπάρξει   μια μέριμνα , μια ενίσχυση
Ειλικρινά αναρωτιόμαστε γνωρίζουν οι κύριοι της ΕΠΟ τι συμβαίνει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;;;
 Γνωρίζουν ότι εκλέγονται για να υπηρετούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το κύτταρο, του ποδοσφαίρου, γνωρίζουν ότι δυστυχώς όπως αποδεικνύεται η  μόνη τους μέριμνα  είναι  το πως θα υπηρετήσουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
 Αλήθεια κύριοι της ΕΠΟ  μήπως πετύχατε κάποια σημαντική χορηγία για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και δεν το ξέρουμε, μήπως μας ενισχύσατε ποτέ και δεν το ξέρουμε;
Μήπως νομίζουν ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία και οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ξεκινάνε την προετοιμασία τους τον Ιούλιο ταξιδεύοντας στην Αυστρία και επιστρέφουν έτοιμες να αγωνιστούν τον Αύγουστο για τις υποχρεώσεις τους;;;
Κύριοι της ΕΠΟ μιλάμε για ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που το ποδόσφαιρο δεν είναι το επάγγελμα τους αλλά η ευχαρίστηση και η αγάπη τους για τον αθλητισμό.
Εμείς οι παράγοντες δεν είμαστε επιχειρηματίες, ούτε καναλάρχες για να μας περισσεύουν λεφτά αλλά άνθρωποι του μεροκάματου και βιοπαλαιστές που προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή την ομάδα της γειτονιάς μας χωρίς κανένα απολύτως κέρδος!!!

Εν κατακλείδι η συμμετοχή μας στον θεσμό του κυπέλλου όχι μόνο δεν μπορεί να θεωρηθεί όνειρο ή κίνητρο αλλά κάλλιστα με μαθηματικό τρόπο θα μας οδηγήσει στην καταστροφή σπαταλώντας λεφτά άσκοπα στερώντας τα από τις ακαδημίες μας και τα νέα παιδιά μας που τα έχουν περισσότερο ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου