Απειλούνται με βαριά καμπάνα Ιωνικός - ΑΕΚ

Με γερή καμπάνα απειλούνται ο Ιωνικός και η ΑΕΚ για τα επεισόδια που  διαδραματίσθησαν στον πρόσφατο μεταξύ τους φιλικό αγώνα  της 14/9, αφού ο αθλητικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος και των δυο σωματείων.
Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, τόσο η ΑΕΚ όσο και ο  Ιωνικός έχουν διωχθεί πειθαρχικά από τον κ. Πετρόπουλο και μάλιστα αντιμετωπίζουν το φάσμα σοβαρότατων ποινών!

Τα άρθρα για τα οποία εγκαλούνται οι δυο ομάδες προβλέπουν πως μπορεί να τιμωρηθούν με αρκετά υψηλή χρηματική ποινή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προβλέπεται ακόμα και τιμωρία της έδρας.

Η ανακοίνωση που εξεδόθη   από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα κ. Πετρόπουλο αναφέρει τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι ο κ. Κ. Πετρόπουλος άσκησε πειθαρχική δίωξη εις βάρος των σωματείων Ιωνικός και ΑΕΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 3 περ. στ’ και 4 περ. β’, σε συνδυασμό με το άρθρο 26 παρ. 3 του Πειθαρχικού Κώδικα και της Ε.Π.Ο., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 28-6-2013».
Στο άρθρο 15, παράγραφος 3 αναφέρεται πως: “Εάν η ρίψη των αντικειμένων πραγματοποιείται πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους από είκοσι χιλιάδες ευρώ(20.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδες ευρώ (120.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως τρεις (3) αγωνιστικές, ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης.
Επιπλέον, στο ίδιο άρθρο, αλλά στην παράγραφο 4 αναφέρεται ρητώς πως: “Εάν η είσοδος των οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000) έως διακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (240.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου