Κρατά την άνοδο στα χέρια του ο Εθνικός 2-1 στον Ηρόδοτο

Το πόσο βαριά φανέλα απέδειξε στην Αλικαρνασσό ο Εθνικός, οποίος κόντρα σε όλα,  κατάφερε να κάνει την νίκη της χρονιάς, κερδίζοντας με 2-1 τον Ηρόδοτο και πλέον τα πράγματα είναι απλά για τους Πειραιώτες.

 Κερδίζουν την ερχόμενη Κυριακή τον Αστέρα Αμαλιάδας στο Σχιστό, κι ανεβαίνουν στην Β΄ Εθνική, ότι κι αν έρθει το ματς ΗΡΟΔΟΤΟΥ- ΑΗΤΤΗΤΟΥ, όποια απόφαση κι αν βγεί στο διακοπέντα παιχνίδι, ΑΣΤΕΡΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - ΗΡΟΔΟΤΟΥ.
 Στην Αλικαρνασό ο Εθνικός, παρότι είχε να αντιμετωπίσει τεράστια αγωνιστικά προβλήματα( εκτός οι Ρομάνο,  Τεγούσης, Ρούσσης, Κωνσταντίνου, Μακρυγιάννης), κατάφερε να βάλει δύσκολα στον Ηρόδοτο που κρατούσε αυτός στα χέρια του μέχρι το 90΄ το ένα εισιτήριο της ανόδου στην Β΄ Εθνική.
Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 13΄ ο Εθνικός, και παρότι  στο 69΄ έμεινε με 10 παίχτες λόγω της πολύ αυστηρής αποβολής του Λεωνιδόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, γύρισε το παιχνίδι τούμπα και με σκόρερ του Μάναλη-Κατσικοκέρη, να  φέρει τούμπα την κατάσταση.
Στο 13΄  ο Μωραϊτης  με ένα καταπληκτικό σούτ έξω από την μεγάλη  περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σικαλιά κάνοντας το 1-0 δείχνοντας ότι ο Ηρόδοτος θα είχε προβλήματα.
  Ωστόσο ο Εθνικός πατούσε καλά στο γήπεδο, κι έδειχνε αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του.
Ο  Γκέσιος  στο 23΄ έκανε το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και από πλάγια, με τον Κασμερίδη να διώχνει σε κόρνερ.
Καλή στιγμή στο 30΄ για τον Ηρόδοτο, μετά από γύρισμα του Ετοφ, ο Μελισσόπουλος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, έκανε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. 
 Στη  επανάληψη  στο 50΄  ο Εθνικός ισοφάρισε σε 1-1 όταν o Δωματάς έβγαλε στο κενό χώρο τον Μάναλη, που πιεσμένος πρόλαβε τον εξερχόμενο Κασμερίδη και με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-1.
Ο Ηρόδοτος απείλησε στο 70΄ όταν  Φραγκουλάκης εκτέλεσε φάουλ με τον Σικαλιά να διώχνει εντυπωσιακά, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Λεωνιδόπουλο για ένα μαρκάρισμα πάνω στον Φραγκουλάκη, μια απόφαση πολύ αυστηρή.
 Κι ενώ στα τελευταία λεπτά ο Ηρόδοτος είχε την μπάλα στα πόδια των παιχτών του - στο 80΄ ο Μωραίτης από καλή θέση δεν μπόρεσε να απειλήσει καθώς το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και κατέληξε κόρνερ ο Εθνικός προσπαθούσε να βγεί στην κόντρα, φθάνουμε στο 93΄όταν ο Μισέλ, με ωραία ενέργεια  έβγαλε μοναδική μπαλιά στον Κατσικοκέρη που πάτησε  την μεγάλη περιοχή, και με  έξοχο τρόπο και πλασέ  έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ηροδότου για το 1-2, που πανηγυρίσθηκε έξαλλα  από την Πειραική ομάδα.
 Από τον Εθνικό δεν υπάρχει υστερήσας ωστόσο δεν μπορούμε να μην  ξεχωρίσουμε τον σκόρερ Κατσικοκέρη, τον Σικαλιά τον Βενέτη, τον Μάναλη, τον Στασινό.
 Από τον Ηρόδοτο που δεν έπεισε,  καλύτεροπι οι Μωραίτης, Φραγκουλάκης, Αργκιλέσι, Προβιδάκης.
 Με λάθη η διαιτησία του Bρέσκα από την Πιερία
ΗΡΟΔΟΤΟΣ:Κασμερίδης, Προβυδάκης, Μπάμπης, Γιαλούσης, Κανδλάκης, Κασαπάκης (64′ Γαρεφαλάκης), Αργκιλέσι, Φραγκουλάκης, Μελισσόπουλος, Μωραϊτης (89′ Καραγκιόζι), Ετοφ.
ΕΘΝΙΚΟΣ:Σικαλιάς, Στασινός, Βλάχος, Κρητικός, Μπεχλιβανίδης (74′ Βενέτης), Λεωνιδόπουλος, Δωματάς (85′ Κομνηνός), Κατίδης, Κατσικοκέρης, Γκέσιος (65′ Παυλάκης), Μάναλης (83′ Μισελ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου