Η Ε.Π.Σ.Πειραιά ενημερώνει

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ με ανακοίνωση της γνωστοποιεί το τι θα ισχύσει στην προσεχή αγωνιστική σεζόν στα πρωταθλήματα Α΄ Β΄ Γ΄ Κατηγορίας, όπου ξεκάθαρος είναι ο στόχος της αναβάθμισης της Α΄ Κατηγορίας με την μείωση σε 28 ομάδες( για την περίοδο 2018-2019), αλλά και της Β΄ Κατηγορίας.
 Αναλυτικά η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει:
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (31 ομάδες)


Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους (έναν όμιλο των 15 κι έναν όμιλο των 16 ομάδων ή 2 ομίλων των 15 ομάδων αν υπάρξει αποχώρηση) Οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες θα ανέβουν απ΄ ευθείας στην Γ΄ Εθνική (περιμένουμε την τυπική ανακοίνωση) Στην Β΄ Κατηγορία θα υποβιβασθούν 5 ομάδες (αν παίξουν 31), 4 ομάδες (αν παίξουν 30).
Επιπλέον αν έχουμε υποβιβασμό Πειραϊκής ομάδας από την Γ΄ Εθνική θα συμπαρασύρει και ομάδα στην Β΄ Κατηγορία.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ(28 ομάδες)
  
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 14 ή των 13 ομάδων, αφού υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο δύο σωματεία να μην δηλώσουν συμμετοχή. Στην Α΄ Κατηγορία θα ανέβουν συνολικά 4 και όχι 6 ομάδες (δύο από κάθε όμιλο) Στην Γ΄ Κατηγορία θα υποβιβασθούν 3 ή 2 ομάδες (ανάλογα τον αριθμό των ομάδων ανά όμιλο). Επιπλέον ανάλογα με τον αριθμό, των επιπλέον υποβιβαζόμενων ομάδων από την Α΄ Κατηγορία θα συμπαρασύρεται ανάλογος αριθμός υποβιβαζόμενων ομάδων από την Β΄ στην Γ΄ Κατηγορία- (εκτός κι αν ο συνολικός αριθμός των ομάδων της Β΄ Κατηγορίας της επόμενης περιόδου είναι μικρότερος των 28 ομάδων). Σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας της επόμενης περιόδου δεν θα έχει αριθμό ομάδων άνω των 28 ομάδων.


Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (14 ομάδες)

Ανεβαίνουν στην Β΄ Κατηγορία 4 ομάδες, ενώ μπορεί να κερδίσει άνοδο και η 5η ομάδα στην περίπτωση που οι ομάδες της Β΄ Κατηγορίας κατά την επικύρωση της βαθμολογίας του επόμενου πρωταθλήματος είναι λιγότερες του αριθμού των 28 ομάδων.
*Κανονικά θα ισχύσουν τα play-out, play-off και στις τρείς κατηγορίες Ο στόχος είναι για την επόμενη περίοδο 2018-2019 τα πρωταθλήματα να διεξαχθούν ως εξής: Α΄ Κατηγορία- 28 ομάδες ( δύο όμιλοι των 14 ομάδων έκαστος) Β΄ Κατηγορία – 28 ομάδες (δύο όμιλοι των 14 ομάδων έκαστος) Γ΄ Κατηγορία ένας όμιλος των 14 ομάδων (ωστόσο το νούμερο εδώ είναι ρευστό αφού μπορεί να τροποποιηθεί έπειτα από ενεργοποίηση σωματείων ή δήλωση συμμετοχής νέων σωματείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου