Νέα τραγωδία με δύο νεκρούς στην Αίγινα- ανοιχτά της Σουβάλας

Τραγωδία με δύο νεκρούς ψαράδες, 62 και 74 ετών, σημειώθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας, απέναντι από τις Λάουσες όταν το πλοίο υδροφόρα «Αίγινα» συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες με το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης».

Από τη σύγκρουση, το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο διαλύθηκε, ενώ οι δύο ψαράδες που επέβαιναν σε αυτό περισυνελέγησαν νεκροί από το πλήρωμα της υδροφόρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, οι ψαράδες που ήταν αδέλφια προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα και δεν άκουσαν τις φωνές του πλοιάρχου της υδροφόρας που πήγαινε κατά πάνω τους. Ο πλοίαρχος του «Αίγινα» προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό, ωστόσο το αλιευτικό δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συγκρούστηκε με την υδροφόρα. 
Κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατος των δύο ψαράδων οφείλεται σε πνιγμό μετά από σφοδρή πτώση. Τα δύο θύματα αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους στο κέντρο υγείας της Αίγινας.
Το λιμεναρχείο της Αίγινας που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου υδροφόρα προκειμένου να επιθεωρηθεί, ενώ τα έξι άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων και ο πλοίαρχος, οδηγήθηκαν στο λιμεναρχείο, προκειμένου να δώσουν καταθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου