Έσπασαν καρδιές στην Νεάπολη, συγκλονιστικό 1-0 του Ιωνικού με την Ρόδο

Δραματική όσο και ιστορική νίκη  για τον  εφτάψυχο Ιωνικό, πρίν λίγο στον τελικό της Νεάπολης κόντρα στην Ρόδο με 1-0, σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο για την Νικαιώτικη ομάδα, που αν έχανε υποβιβαζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα.
 Οι Ροδίτες ήταν αυτοί που κρατούσαν το σπουδαίο 0-0  μέχρι το 92΄ ωστόσο στο σημείο αυτό το πέναλτι που κέρδισε ο Κορνέζος  αποδείχθηκε  χρυσάφι, αφού ο ψύχραιμος Χρήστος Χατζησάββας ευστόχησε  και επαναφέροντας τις καρδιές των Νικαιωτών στις θέσεις τους.

 Είναι αλήθεια, ότι  αν έμενε αυτό 0-0, ο Ιωνικός  για να σωθεί θα ήθελε νίκη δική του  στο Ζευγολατιό, και οπωσδήποτε ήττα του Ασπρόπυργου στο αδιάφορο Κερατσίνι.
 Πλέον ο Ιωνικός θέλει την νίκη στο Ζευγολατιό, όμως το σοβαρό πρόβλημα το έχει πλέον η Ρόδος.
 Για τον Ιωνικό, αρκεί  τώρα και η ισοπαλία στο ματς Κερατσινίου - Ασπρόπυργου, η να μην κερδίσει η Ρόδος  τον Εθνικό.
To παιχνίδι ήταν  κακό ποιοτικά  με  σκληρά μαρκαρίσματα, συνεχείς διακοπές, ένταση και ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
 Στο 14΄ ο Ιωνικός  έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν μετά από κόρνερ του Νικολέτου, και σύγχυση στα καρέ της Ρόδου, η μπάλα στρώθηκε στον Γιαταγανάκη που φάνηκε να αιφνιδιάζεται και να μην προλαβαίνει  από κοντά να σουτάρει.
 Στο 31΄ είχαμε  ένταση όταν ο Δημακάκος, Μπούτερ διαπληκτίσθησαν με τον παίχτη Ρόδου να κλωτσάει  τον αμυντικό του Ιωνικού να ακολουθεί διακοπή του αγώνα  με τον ρέφερι Γκάμαρη αφού  συμβουλεύθηκε τον  α΄ βοηθό. κ.Κορτέση να αποβάλλει τον Μπούτερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στην συνέχεια των αντεγκλήσεων απέβαλε και τον Πουλάκμη από τον πάγκο του Ιωνικού.
 Ποδόσφαιρο δεν παιζόταν, κι έτσι πήγαν οι δύθο ομάδες στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη η Ρόδος οπισθοχώρησε , με τον Ιωνικό να κερδίζει μέτρα να αναλαμβάνει πλήρως την εδαφική υπεροχή, ωστόσο να μην μπορεί να βρεί τρόπους να διασπάσει την πολυπρόσωπη αμυντική της Ροδίτικης
Μάλιστα στο 58΄ η Ρόδος απείλησε  με ένα δυνατό σούτ του Αυγενικού, που απέκρουσε κόρνερ ο Κουρεπίνης.
 Ο Ιωνικός  προσπαθούσε  με σέντρες και γεμίσματα που περνούσαν μέχρι το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Δημακάκος γέμισε  λίγο κάτω από την σέντρα, ο Κουρούπης προσπάθησε να αποκρούσει όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να βρεί και να ανατρέψει τον προωθημένο Κορνέζο με τον Αθηναίο ρέφερι να σφυρίζει χωρίς δισταγμό το πέναλτι που ενδεχομένως να κρατήσει στην κατηγορία τον ιστορικό Ιωνικό.
 Ο Χρήστος Χατζησάββας ανέλαβε την  ευθύνη της εκτέλεσης  του πέναλτι,  και ψύχραιμα έστειλε την μπάλα  στα δίχτυα της Ρόδου που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό πυο συνέβαινε την ίδια ώρα που  στην Νίκαια, οι πολυπληθείς φίλοι του Ιωνικού που παρακολουθούσαν τον αγώνα έξω από το γήπεδο στην πλατεία να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς χωρίς τελειωμό
 ΙΩΝΙΚΟΣ : Κουρεπίνης, Γιαταγανάκης, Δημακάκος, Παντελίδης, Κορνέζος,  Αλεξίου, Πογκοσιάν( 63΄ Σικαλιάς), Γεωργόπουλος( 77΄ Όλα), Χατζησάββας, Χαλκιάς, Νικολέτος
 ΡΟΔΟΣ : Παναγόπουλος, Ιμεριραλάι, Κουρούπης, Μικρτσιάν, Αποστόλου, Πότσι, Πινδώνης,   Άλμπι, Αυγενικού, Λέκκας(68΄ Μυλωνάς, 90΄ Δημητριάδης),Μπούτερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου