Αποχωρήσεις στο Κύπελλο Ερασιτεχνών

 Μειωμένο είναι το ενδιαφέρον για το θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και φέτος, αφού  ήδη κάποιες ομάδες και μάλιστα βαριά ονόματα, γνωστοποίησαν ότι δεν προτίθενται να  συμμετάσχουν.
 Ήδη η κυπελλούχος Μεσσηνίας, η Καλαμάτα, αλλά και ο κυπελλούχος της Ε.Π.Σ.Ρεθύμνου ο Ερμής Ζωνιανών
ενημέρωσαν την ΕΠΟ, ότι δεν θα συμμετάσχουν.
 Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι βάση της προκήρυξης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών-άρθρο 3- η συμμετοχή των κυπελλούχων ομάδων είναι Υποχρεωτική, ωστόσο έγκυρες πληροφορίες μέσα από την  Ομοσπονδία αναφέρουν ότι στις Κυπελλούχες ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή, δεν θα  επιβληθεί καμμιά ποινή!!
 Βεβαίως εδώ να σημειώσουμε ότι εφόσον το επιθυμούν οι κενές θέσεις μπορούν να καλυφθούν, από τις φιναλίστ των Κυπέλλων, αν το επιθυμούν.
 Και στην προκειμένη περίπτωση της Καλαμάτας, η φιναλίστ ομάδα του Πάμισου είναι πιθανόν να λάβει αυτή μέρος στο Κύπελλο Ερασιτεχνών.
Είναι γεγονός ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να  ψάξει βρεί τρόπους για να αναβαθμίσει το θεσμό, να δώσει κίνητρα  στις ομάδες, οι περισσότερες  εκ των οποίων αντιμετωπίζουν τον θεσμό ως αγγαρεία  - μάλιστα ειδικά οι ομάδες που αναγκάζονται σε   νησιωτικές μετακινήσεις υποβάλλονται  και  σημαντικά  οικονομικά έξοδα.
 Κι έτσι για να  κάνουμε γνωστο το εξοδολόγιο ενός αγώνα Κυπέλλου Ερασιτεχνών,  να πούμε ότι ελίναι  το ίδιο με το εξοδολόγιο ενός αγώνα Γ΄ Εθνικής, που σημαίνει χοντρικά μιά χιλιάδα ευρώ περίπου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου