Η διακοπή και... η μη εφαρμογή των νόμων....

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Superleague, μετά τα πρωτοφανή γεγονότα στην Τούμπα, που προκάλεσαν την διακοπή του “τελικού πρωταθλήματος” ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.
Κατακραυγή από τα Μέσα -εντός και εκτός Ελλάδας- επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, οργισμένες ανακοινώσεις από ομάδες και τελικά… διακοπή στο πρωτάθλημα, μετά την είσοδο του έξαλλου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, έχοντας πάνω του ένα όπλο.
Μετά από σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανακοίνωσε την διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague, μέχρι να υπάρξει σαφές αυστηρότερο πλαίσιο συμφωνημένο από όλους τους εμπλεκομένους.
Η Κυβέρνηση δείχνει έτοιμη να μην κάνει βήμα… πίσω στην προσπάθεια εξυγίανσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, κάτι που τονίστηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στον κ. Βασιλειάδη.
Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους” τόνισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Βασιλειάδης: «Όλα είναι στο τραπέζι»

«Όλα είναι στο τραπέζι», είπε ο κ. Βασιλειάδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και παρέπεμψε στην επικοινωνία που θα έχει τις επόμενες ώρες με τους αρμόδιους φορείς. Δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να σταματήσει η προσπάθεια της για εξυγίανση του ποδοσφαίρου, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες για την Εθνική oμάδα.
«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχε δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει τον πολύπαθο χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, αλλά μένουν πολλά περισσότερα να γίνουν. Δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η προσπάθεια, να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος και να γυρίσουμε πίσω, αναλαμβάνοντας και το πολιτικό κόστος. Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα, τις αμέσως επόμενες ώρες θα αρχίσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου, την ΕΠΟ, τη Λίγκα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA και το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει αν δεν υπάρχει ένα πλαίσιο συμφωνημένο από όλους, με όρους και κανόνες. Δεν κάνουμε πίσω», τόνισε αρχικά ο Βασιλειάδης
Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα για πιο ακραίες αποφάσεις (π.χ. διακοπή πρωταθλήματος, αποχώρηση από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κλπ.), απάντησε: «Τα πάντα είναι στο τραπέζι, εφόσον δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Περιμένουμε τις προτάσεις από την ΕΠΟ και τη Λίγκα. Το σημαντικό είναι πως πάμε σε μια επ’ αόριστον διακοπή και βλέπουμε».
Όσο για το τι μπορεί να αλλάξει, είπε: «Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους. Το πλαίσιο είναι σαφές, οι ποινές θα είναι αυστηρές για όλους και πρέπει να αυστηροποιηθ9ούν ακόμη περισσότερο. Θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες πρόνοιες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου